17-09-2024

Počela škola Vjeronauke, broj polaznika neograničen, časovi svake subote

Vjeronauka je namijenjena svim onima koji žele da uče osnove pravoslavne vjere, ali prvenstveno se misli na djecu predškolskog uzrasta, no ipak su dobrodošli i srednjoškolci, te je ovo poziv za sve da se pridruže, kazao je protojerej i vjeroučitelj Slobodan Lukić.


Foto: Arhiva

"Ove godine nastava će biti organizovana u dvije grupe prvu će činiti predškolci i osnovci do petog razreda, a drugu stariji, mislim da će im to znanje biti korisno i upotpuniti pogled na svijet, ali ih i sačuvati od štetnih uticja svijeta koje vrijeme sa sobom nosi", istakao je on.

Broj polaznika kako Lukić ističe, nije ograničen, organizovane su dvije grupe sa preko 50 polaznika. Čas će za mlađu grupu biti u 16.15h, a za stariju grupu u 17h i tako će biti svake subote u parohijskom domu u Starom gradu. Škola vjeronauke besplatna je za svu djecu.

Škola će organizovati i putovanja za svoje polaznike.

"Škola vjeronauke prati redovnu školsku godinu, takođe imamo raspuste, a više puta tokom godine organizujemo poklonička putovanja, a planiramo i ekskurziju van Crne Gore", istakao je on.

Školsku godinu vjeronauke krasi dječiji sabor na Cetinju, koji okupi djecu iz svih škola vjeornauke u Crnoj Gri i on je svojevrsna kruna rada svih vjeoručitelja i polaznika vjeroučenja u Crnoj Gori.

D.P.