28-08-2024

Počeo upis u vrtić: Broj djece raste, kapaciteti nepromijenjeni

Potpisivanje ugovora za narednu školsku godinu u Centralnom vrtiću počelo je u ponedjeljak 26. avgusta, a trajaće do 30. avgusta, u periodu od 8 do 12 sati. Kako navode iz ove ustanove, za potpisivanje ugovora je neophodno da ne postoji dug prema vrtiću, a djeca čiji roditelji potpišu ugovor, smatraju se upisanom.


Foto: Portal RTB/Arhiva

Pored toga, roditelji moraju da dostave potvrdu od izabranog pedijatra da dijete može da boravi u kolektivu, a do sada je upisano preko 1 500 vrtićana.

“Broj djece se povećava unazad nekoliko godina. Mi rastemo, i kao kolektiv i kao porodica, a kapaciteti ostaju nepromijenjeni”, ističe direktor JPU „Ljubica Jovanović Maše” Žarko Ristić za Polis.

Ristić očekuje da će nadležne institucije u narednom periodu reagovati, te da će se ovaj problem riješiti otvaranjem novog vrtića.

“U većim grupama imamo i po 100 do 150% više djece od normativa, što je otežavajuće, kako za posao, tako i za vaspitače i medicinske sestre”, dodaje on.

Pored redovnih dežurstava, zaposleni u ovoj ustanovi su tokom ljetnjih mjeseci radili i na pripremi vaspitnih jedinica za novu školsku godinu, kako bi prostor 2. septembra bio u potpunosti spreman i siguran za naše najmlađe sugrađane.

M.O.