25-10-2024

Podzemni kontejneri na deset lokacija u Budvi

U najfrekventnijim djelovima grada uskoro će početi postavljanje podzemnih kontejnera na deset lokacija, kazala je PR menadžerka Komunalnog preduzeća Aleksandra Rajković za Polis.


Foto: Portal RTB

Kako ističe, ovaj projekat će doprinijeti ljepšem izgledu grada i kvalitetu života građana Budve, a pri odabiru lokacija vodilo se računa da to budu one najviše pogođene, naročito u sezoni.

“Takođe, u toku je i dopuna voznog parka u vidu velikih auto-smećara, a od Opštine Budva smo dobili multifunkcionalnu mašinu za kabasti otpad. Pored toga, imaćemo i deset lokacija koje će biti u potpuno novom ruhu, i što se tiče ambijentalne higijene i estetski, tako da mislim da ćemo na taj način suzbiti blokiranje kontejnerskih stanica odlaganjem kabastog otpada”, dodala je.


Foto: PrintScreen/RTB, yt

Količina prevezenog miješanog otpada od početka godine do danas iznosi preko 24.000 tona.

“Uprkos publikovanim informacijama da nam je ove sezone u gradu bilo manje turista, mi smo u tom periodu, od 10. do 25. jula, imali ukupnu količinu od 158 tona veću u odnosu na isti period prošle godine. Što se tiče kabastog otpada, uprkos zabrani u sezoni, svakodnevno smo odvozili po dvadesetak grajfera”, objašnjava Rajković.

Pored toga, u sklopu Komunalnog preduzeća postoji i RJ Zelenilo koja se bavi isključivo održavanjem javnih zelenih površina, a ovih dana njihove aktivnosti fokusirane su na ozelenjavanje i sadnju cvijeća oko gradske fontane.

M.O.