02-10-2024

Pojačane aktivnosti i novi termini za građane na Gradskom bazenu u Budvi

Od 19. avgusta, Gradski bazen u Budvi bilježi značajno povećanje aktivnosti, kada je prvi tim Vaterpolo kluba započeo svoj rad. Kako ističe Ivana Liješević, direktorica bazena, od 1. septembra, sa početkom školske godine, raspored je postao zgusnut.

Pojačane aktivnosti i novi termini za građane na Gradskom bazenu u Budvi | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

„Budvanska rivijera je naš najvažniji korisnik, a bazen koriste tokom čitavog dana. Za naše građane su određena tri termina: u 7:30, 12:00 i 17:00 sati, a svaki termin traje po sat i po vremena,” kazala je Liješević za program Radio Budve.

Pored redovnih termina, Gradski bazen je uveo školu plivanja koja je započela obuku neplivača.

„Planirali smo da uvedemo još jedan termin u večernjim satima, ali s obzirom na obaveze Vaterpolo kluba, to će biti teško realizovati u skorijoj budućnosti. Prvi tim koristi bazen od 20 do 22 sata, što je prekasno za dodatne aktivnosti, naročito tokom zimskih meseci”, dodaje.

Liješević naglašava važnost kooperacije između različitih službi koje su agažovane na bazenu.

„Imamo pet službi koje su ključne za funkcionisanje bazena. Bez jedne od njih, rad bi bio nemoguć. Naša tehnička služba je najvažnija, a redari brinu o svakom aspektu sigurnosti i funkcionisanja objekta. Ovaj tim obezbjeđuje da su sve operativne funkcije bazena pokrivene 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Mi smo tu da garantujemo sigurno i prijatno iskustvo za sve posjetioce. Planiramo da nastavimo s razvojem dodatnih aktivnosti kako bismo se još bolje prilagodili potrebama građana”, zaključila je Liješević.

J.M.