10-07-2024

Pojačane bezbjednosne mjere na Aerodromu Tivat tokom ljetnje turističke sezone

U cilju veće bezbjednosti putnika tokom ljetnje turističke sezone, Uprava policije preduzela je niz mjera kako bi obezbijedila sigurno okruženje na Aerodromu Tivat, saopšteno je iz Uprave policije.


Foto: Uprava policije

Shodno tome, na Aerodromu Tivat angažovani su službenici Sektora policije posebne namjene – Protivterorističke i Posebne jedinice policije koje su posebno obučene za brzi odgovor na različite vidove prijetnji po bezbjednost.

Kako navode, ove jedinice pružaju dodatni vid zaštite sigurnosti putnika na aerodromima. Njihova prisutnost i spremnost omogućavaju efikasno reagovanje na sve potencijalne situacije koje bi mogle ugroziti bezbjednost putnika.

Tokom perioda povećanog broja letova i putnika iz Izraela, pripadnici Sektora policije posebne namjene biće raspoređeni na ključnim pozicijama Aerodroma u cilju osiguravanja mirnog i bezbjednog protoka saobraćaja.

Uprava policije će nastaviti da preduzima sve neophodne korake kako bi obezbjedila maksimalan nivo bezbjednosti za sve putnike i posjetioce Aerodroma Tivat, zaključuje se u saopštenju.