25-10-2024

Prezentacija najnovijih izmjena poreskih propisa u Crnoj Gori

Seminar pod nazivom Nastavak reforme poreskog sistema i prezentacija najnovijih izmjena poreskih propisa u Crnoj Gori održaće se u utorak u prostorijama Privredne komore (PKCG).


Ilustracija, Foto: Pixabay

Iz PKCG je saopšteno da je Fiskalnom strategijom Crne Gore za period od ove do 2027. godine obuhvaćen čitav set poreskih propisa, a njihova izmjena sprovedena je u prethodnom periodu, te su tokom septembra usvojene izmjene i dopune više poreskih propisa.

“Imajući u vidu da je primjena pojedinih propisa počela već 1. Oktobra, kao što su zakoni o radu i o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, to je i pred poreskim obveznicima u ovom momentu zadatak prilagođavanja informacionih poslovnih sistema, kako bi se omogućio obračun i prijava poreskih obaveza primjenom novih stopa”, navodi se u saopštenju.

Tokom seminara biće predstavljene najnovije izmjene i dopune navedenih propisa, radi blagovremenog i potpunog upoznavanja sa njihovim najbitnijim odredbama, a privrednici će imati priliku da kroz interaktivnu diskusiju dobiju odgovore i na ostala pitanja iz domena pravilne primjene i poštovanja poreskih zakona.

“Seminar je namijenjen privrednicima koji se u svakodnevnom poslovanju susrijeću sa potrebom pravilne primjene poreskih propisa i od kojih se očekuje da budu u toku sa izmjenama propisa”, rekli su iz PKCG.

Na seminaru, koji počinje u deset sati, govoriće poreska inspektorka I, supervizorka i kontrolorka u Sektoru za velike poreske obveznike Poreske uprave, Anka Raičević i načelnica Odsjeka za pružanje usluga poreskim obveznicima, Kontakt centar i edukaciju u Poreskoj upravi, Milica Vuletić.

Privredni subjekti za seminar se mogu prijaviti putem linka na sajtu www.komora.me, a kontakt telefon za dodatne informacije je 020 230 446.


(MINA-BUSINESS)