10-07-2024

Rađenović poručio Čarapiću: Nema zakona koji će omogućiti prodaju Svetog Stefana

Predsjednik Opštinskog odbora URA Budvai član Predsjedništva i Glavnog odbora URA, Blažo Rađenović, oštro je kritikovao amandmane poslanika Pokreta “Evropa sad” Vasilija Čarapića na Zakon o državnoj imovini, posebno onaj koji bi omogućio investitorima da preprodaju zakupljenu državnu imovinu. On je u izjavi za Portal RTV Budva istakao da takvi amandmani, koje je nazvao "finalnom poharom državne imovine", prolaze ispod radara javnosti dok se pažnja usmjerava na političke intrige.


Foto: GP URA

Navedenim amandmanom se predviđa da investitori koji dobiju zakup državnog zemljišta na period do 90 godina mogu slobodno raspolagati objektima koje izgrade na tom zemljištu, uključujući i njihovu prodaju ili otuđenje.

VIŠE NA: Čarapić predložio izmjene Zakona o državnoj imovini: Svi investitori da mogu kupiti zakupljenu imovinu

Ovaj potez, prema mišljenju Rađenovića, nije ništa drugo nego nastavak destrukcije državnih resursa, što je, kako navodi, već dugo planirano od strane ovih političkih aktera.

"Dok se javnosti i građanima Crne Gore stavlja u fokus hoće li rekonstrukcija Vlade biti sjutra ili prekosjutra, dvojac Mandić-Spajić ispod radara sprovodi finalnu poharu državne imovine i svih njenih resursa a na prijedlog poslanika Vasilija Čarapića kroz amadmane i izmjene Zakona o drzavnoj imovini", kazao je Rađenović.

Ovaj zakon bi mogao imati dalekosežne posljedice, posebno u svjetlu nedavne kontroverze oko Luke Budva, čiji je status ponovo doveden u pitanje pod upravom trenutne Vlade. Ovakve inicijative su, prema njegovim riječima, suprotne interesima građana Crne Gore i ne služe opštem dobru.

"Da je namjera očigleda i da se planira vec u duzem intervalu od strane ovog dvojca jasno je kroz primjer Luke Budva koja je oduzeta lokalnoj samupravi i vraćena da o njenoj sudbini odlučuje ovakva kriminalna Vlada. Na ovo sam ja upozoravo dok sam obavljao funkciju predsjednika UO Morskog dobra i zbog čega sam smijenjen. Dok je 43. Vlada vraćala državi otete resurse, dok smo uvećavali državni kapital i brinuli o svakom pedlju njene zemlje i interesima građana Crne Gore, predstavnici PES- i NSD potpognuti raznim lobijima su učinili sve da to zaustave a onda da vrate dugove onima za čije interese rade a to svakako nijesu građani i država Crna Gora. Očigledan primjer je i ovakav antidržavni i antigrađanski zakon kojeg da bi zaustavili 44. Vlada mora da padne! U suprotnom Vasilije Čarapić je planirao da ovim zakonom proda Sveti Stefan", ističe Rađenović

U svom, kako kaže javnom odgovoru Čarapiću, predsjednik OO URA Budva jasno poručuje da nema zakona koji će omogućiti da se Sveti Stefan proda.

"Ako su vas kupili mafija i sumnjivi kapital sigurni buditi Čarapiću da ne postoji zakon koji ćete donijeti a da njime omogućite investitoru da kupi Sveti Stefan. Zapamtite Sveti Stefan nije i ne može bit na prodaju, njega ne mogu procjeniti niti bitkoinima niti kriptovalutama, niti zlatnim polugama niti bilo kojom valautom ili trgovinom na berzi, jer on pripada građanima Svetog Stefana i Crne Gore", zaključio je Rađenović.


D.B.