21-12-2022

Radoman: Naredne godine u planu otvaranje B sektora 27+ i opremanje dvorišta za korisnike Dnevnog centra

Direktorica JU Dnevni Centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Biseri“ Miljana Radoman, dajući osvrt na humanitarni događaj u MSC-u izrazila je zadovoljstvo povodom svih realizovanih aktivnosti u godini na izmaku, ali i govorila o planovima za narednu, među kojima je posebno istakla otvaranje B sektora za korisnike starije od 27 godina.


Foto: Dnevni centar

U ime javne ustanove Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Biseri“ Budva, direktorica Miljana Radoman dala je osvrt na humanitarnu modnu reviju održanu u organizaciji NVO Udruženja „Ljubav za ljubav“.

"Djeca su bila zadovoljna i srećna, što je negdje i najvažnija stvar svih organizacija, gdje su djeca sa smetnjama i teškoćama u pitanju. I naša želja kao javne ustanove Dnevni centar je da se što više organizuju dešavanja gdje će naša djeca da učestvuju, kako samostalno, tako i sa kolektivom i roditeljima", istakla je Radoman u emisiji "Polis".


Foto: Printscreen

Radoman u ime kolektiva Dnevnog centara i u svoje lično ime, izražava zadovoljstvo povodom svih aktivnosti organizovanih u godini na izmaku.

"Ono na šta možemo da budemo jako ponosni je upravo taj dio rad na vidljivosti naše djece i rad na kvalitetnoj inkluziji gdje neće ostati samo na riječima, nego smo zaista pokazali da želimo da naša djeca učestvuju u svakom segmentu života grada Budve", kazala je Radoman.

Pored administrativnih priprema za kraj godine i prikupljanje novogodišnjih paketića za korisnike Dnevnog centra, Radoman najavljujen aktivnosti koje ih očekuju u 2023.

"Pripremamo se da sledeću godinu nastavimo ako ne i jačim tempom, onda istim tempom kao što je bilo i do sada. Radimo na tome da otvorimo B sektor 27+ , opremanje dvorišta za korisnike našeg Dnevnog centra, koje će biti prilagođeno licima sa invaliditetom i mislim da od nas mogu samo pozitivne i lijepe informacije da se očekuju", kazala je ona.

Radoman naglašava da je jako pohvalno to što Dnevni centar dobija jako lijepu povratnu informaciju društvene zajednice, obzirom na to da što veći broj pojedinaca, ustanova i privrednika inicira aktivnosti u kojima bi učestvovali budvanski "Biseri".

D.Č.