28-10-2024

Radoman: Završeni radovi na mikrobiologiji Doma zdravlja Budva, nastavak rekonstrukcije u 2025.

Direktor Doma zdravlja Budva, Blažo Radoman istakao je za program Radio Budve da su radovi na mikrobiologiji na prvom spratu ove ustanove uspješno završeni i prostorije opremljene. Preostali radovi na ostatku sprata, koji obuhvataju dodatnih 1000 kvadratnih metara, planirani su za 2025. godinu. Prema Radomanovim riječima, investicija vrijedna blizu 1,2 miliona eura prošla je kroz javni poziv, a uskoro se očekuje odluka o izboru izvođača.

Radoman: Završeni radovi na mikrobiologiji Doma zdravlja Budva, nastavak rekonstrukcije u 2025. | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva portala

Radoman je najavio da će radovi na prvom spratu Doma zdravlja biti završeni tokom 2025. godine, sa rokom od 365 dana za kompletiranje projekta. Nakon toga, predviđena je dogradnja još jednog sprata, za što su već obezbijeđeni urbanističko-tehnički uslovi. Ova nadogradnja je neophodna zbog povećanih kapaciteta i potreba Budve.

Radoman je, takođe, dodao da će tokom rekonstrukcije biti postavljen privremeni objekat u dvorištu Doma zdravlja, koji će obuhvatiti dvije ordinacije i multifunkcionalnu salu, čime će se osigurati neometano funkcionisanje zdravstvenih usluga.

Tekst priredila redakcija portala