30-11-2022

Radonić: Vodosnabdijevanje tokom ljeta i brza vožnja najveći problemi MZ Lapčići

MZ Lapčići osnovana je u februaru 2021. godine i za relativno kratak period realizovane su brojne aktivnosti na poboljšanju uslova života mještana koji su od početka aktivno bili uključeni u rješavanju svih tekućih problema.

Radonić: Vodosnabdijevanje tokom ljeta i brza vožnja najveći problemi MZ Lapčići | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

Predsjednik ove mjesne zajednice MIodrag Radonić je gostujući u jutarnjem programu TV Budva izrazio posebnu zahvalnost lokalnoj samoupravi, istakavši posebno zalaganje Sekretarijata za investicije i Komunalno stambene poslove jer je do svake kuće u selu doveden asfalt i javna rasvjeta.

“Mi smo jedna od malđih mjesnih zajednica ali su nas sačekali veliki problemi sa svih strana. Probleme rješavamo polako. Ušli smo u dva velika projekta to je rješavanje po pitanju vode i izgradnja crkve , a uz to smo imali dosta problema oko asfaltiranja puteva. Sve smo to radili uz pomoć lokalne samouprave i zahvaljujući Joku Popoviću , sekretaru za investicije uspjeli smo svim domaćiunstvima u Lapčićima da dovedemo asfalt do kuće. Ovim putem bi se zahvalio takođe i Srđanu Gregoviću koji pomaže svim raspoloživim sredstvima da sredimo autobusko stajalište i koji nam je omogućio da do svake kuće dovedemo rasvjetu”, kazao je Radonić.

Gorući problemi u Lapčićima su vodosnabdijevanje tokom ljeta i brza vožnja koja ugrožava bezbijednost mještana i turista.

“Najveći problem nama je vodosnadbijevanje i traje dva mjeseca u godini kada je sezona. Mi smo selo u razvoju, ima dosta izgrađenih vila i tražili smo pomoć od opštine ali sigurno ćemo čekati još nekoliko godina, međutim mi to moramo da ubrzamo. Drugi veliki problem je brza vožnja i tu nijedan pomak nismo uradili, udesi su česti i dešavaju se kod pumpe u Lapčićima, ali i na samom ulazu. Kada bi se poštovalo ograničenje brzine sve bi bilo u redu. Nadamo se da će uz pomoć nadzornih kamera i taj problem biti riješen”, istakao je Radonić.

Javnosti je poznat još jedan problem u ovom mjestu koji polazi od samovolje turskog državljanina.

“Mi i sada imamo turiste u selu iz svih krajeva svijeta. Oni vole da odmore i da prošetaju našim krajevima u netaknutoj prirodi. E tu imamo jedan veliki problem gdje je turski državljanin koji je kupio imovinu između Markovića i Lapčića devastirao i blokirao stazu koja povezuje ova mjesta sa Budvom. Tako da ovaj put više ne postoji. Mi smo se u više navrata obraćali Centru bezbjednosti Budve i državnim organima, Vladi.. On sada takođe ima neko krdo koza, pa nam je prije par dana ponovo napravio problem u selu. Zahvaljujem se komunalnoj inspekciji koja izađe svaki put kad ih god pozovemo, ali mi sami kao mjesna zajdnica i Komunalna policija taj problem ne možemo da riješimo”, naglasio je Radonić.

U proteklom periodu uređen je i opremljen seoski dom, koji je i mjesna kancelarija ali se ponekad koristi i za druge svrhe.

Mještani su složni i u svim zajedničkim akcijama učestvuju sa donacijama, ali bez pomoći lokalne samouprave ne možemo ništa uraditi, zaključio je Radonić u nadi da će i ključni problemi za Lapčiće uskoro biti prošlost.

J.M.