02-09-2024

Radovi u Mediteranskoj ulici odloženi do daljnjeg, najavljena revizija projekta

Radovi u Mediteranskoj ulici, od novog kružnog toka do Starog grada, neće se nastaviti ove jeseni, izjavio je za Polis sekretar Sekretarijata za investicije Opštine Budva Joko Popović. Iako su radovi odloženi, Popović ističe da je projekat u potpunosti izrađen.


Foto: Portal RTV Budva

On je izrazio zadovoljstvo što su radovi u centru grada završeni u planiranom roku.

„Imali smo određene poteškoće tokom realizacije projekta, ali nismo se žalili na ostale učesnike. Na izmještanju instalacija sarađivali su sa nama i T-com i M-tel. M-tel je završio svoje obaveze, dok T-com nije bio spreman za izvršenje svojih, pa smo morali naći adekvatno rješenje. Oni su sada počeli s realizacijom zamene svojih kablova. Obavještavam ovom prilikom građane da, ukoliko dođe do kvarova, to je zbog njihovog rada na izmještanju instalacija. Nakon što završe svoj dio posla, mi ćemo ukloniti preostale instalacije u središnjem dijelu ostrva. Takođe, planiramo posaditi zelenilo u budućnosti. Iako smo vodili računa o tome, zbog velikog broja instalacija nismo mogli zasaditi ozbiljan drvored, ali u narednom periodu ćemo se potruditi da dodamo što više zelenila, jer Budvi to nedostaje“, izjavio je Popović.

Govoreći o radovima u Mediteranskoj ulici, Popović je naglasio da je projekat završen u cjelosti, ali da će možda biti potrebne revizije projektne dokumentacije.

„Imamo hotel ili rivijeru Gafu u središnjem dijelu Mediteranske saobraćajnice, koji ulazi u krug saobraćajnice, što bi moglo dovesti do sužavanja trotoara. Razmatramo mogućnost uvođenja tri trake, s tim da bi središnja bila naizmjenična i regulisana semaforima, zavisno od gužve. To bi nam omogućilo široke trotoare sa drvoredom i ozbiljan bulevar,“ dodao je Popović.

On je istakao da radova u tom dijelu grada neće biti na jesen.

„Trenutno se radi na pripremi tehničke dokumentacije i reviziji projekta. Pješački saobraćaj trenutno izaziva velike gužve, što ćemo morati riješiti u budućnosti, vjerovatno kroz saobraćajnu signalizaciju, jer podzemni prolazi nisu mogući zbog velikog broja instalacija. Naš cilj je da pješaci budu bezbjedni učesnici u saobraćaju,“ zaključio je Popović.

D.B.