09-10-2024

Rajković: Komunalno Budva otvoreno za svaki vid saradnje

Svaka velika kiša, bilo ljetnja ili jesenja, duž čitavog gradskog područja nanese velike količine građevinskog šuta, pijeska i drugog otpada na atmosferske rešetke i u kanale, a RJ Čistoća nije dužna da to uklanja, objašnjava PR Komunalnog preduzeća Aleksandra Rajković.

Rajković: Komunalno Budva otvoreno za svaki vid saradnje | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTB

Rajković ističe da je najkritičnije u centru grada, kod TQ Plaze i u zoni Starog grada, te da u naseljima Adok, Lazi, Maine i Rafailovići čišćenje kanala nije u ingerenciji Komunalnog Budva, već Sekretarijata za komunalno stambene poslove.

“Kada god imamo vremena, mehanizacije i ljudstva, izađemo u susret za stvari koje nisu u našoj nadležnosti. Čišćenje ulica, prikupljanje otpada, zelenilo na javnim površinama, javna rasvjeta, zaprašivanje komaraca, azil za napuštene životinje i tržnice su djelatnosti u nadležnosti našeg Društva, a uvijek smo otvoreni za svaki vid saradnje i dogovora, kao što smo puno puta i bili dio tima koji realizuje brojne aktivnosti za dobrobit grada”, objašnjava ona za Radio Budva.

Ipak, kako dodaje, građani ih često kontaktiraju putem društvenih mreža, i to ne u svrsi dobronamjerne kritike.

“Nerijetko za stvari koje nisu u našoj nadležnosti. Komunalno preduzeće ne može mijenjati sva druga javna preduzeća i institucije u gradu, uprkos dobroj volji da ovaj grad što bolje funkcioniše”, poručuje Rajković.