21-07-2024

Raspisan tender za kupovinu objekta za smještaj studenata u Podgorici

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) raspisalo je tender za kupovinu objekta za smještaj studenata na teritoriji Podgorice.


Foto: MPNI

Kako je saopšteno iz MPNI, tender je vrijedan 2,97 miliona EUR.

„Uspješnom realizacijom tendera bi se obezbijedili kapaciteti za smještaj dodatnog broja studenata u studentskim domovima u Podgorici, a samim tim značajno uticalo na standard studentske populacije, što je jedan od ključnih ciljeva MPNI“, navodi se u saopštenju.

U tenderu se podsjeća da je zaključkom Vlade od 11. aprila MPNI zaduženo da sprovede nabavku prostora – objekta za smještaj dodatnog broja studenata.

“A sve u cilju prevazilaženja problema nedostatka smještajnih kapaciteta u postojećim javnim i privatnim domovima na teritoriji Glavnog Grada Podgorice, te neophodnosti pronalaska novih kapaciteta u najbržem mogućem roku”, piše u tenderu.

Navodi se da će, nakon dostavljanja ponuda kroz prvu fazu postupka, MPNI formirati stručnu komisiju koja će provjeriti navode u okviru izjava iz ponude, obilaskom objekta.

“Nakon donošenja odluke u prvoj fazi postupka, MPNI će se obratiti Upravi za katastar, u cilju izlaska njihove komisije za procjenu i izrade procijene vrijednosti svih objekata koji budu predmet druge faze”, dodaje se u tenderu.

Kako se navodi, sve ponude čija cijena bude veća od procjene komisije Uprave za katastar, neće biti razmatrane u drugoj fazi postupka.

“Cijelokuan postupak u drugoj fazi će biti sproveden osim u skladu sa Zakonom o javim nabavkama, poštujući procedure iz Zakona o državnoj imovini i Zakona o državnom predmjeru i katastru, koji se tiču načina sticanja imovine”, kaže se u tenderu.

Ističe se da je vrijednost koja je navedena kao procijenjena vrijednost opredijeljena za ovu godinu.

“Ukoliko vrijednost objekta prelazi predmetnu vrijednost zbog veličine i kapaciteta istog, ponuda neće biti odbijena, već će biti proslijeđena Vladi i Ministarstvu finasnija na dalje odlučivanje, o eventualnoj preuzimanju obaveza obezbijeđivanja dodatnih sredstava u narednim budžetskim godinama”, navodi se u tenderu.

(Mina)