17-06-2024

Raspjevani kraj pun zahvalnosti: Doviđenja dragi vaspitači, lijepo nam je u vrtiću bilo

Protekle nedjelje u budvanskim vrtićima JPU "Ljubica V. Jovanović Maše" održane su svečane priredbe povodom ispraćaja predškolaca. Vaspitači, djeca i roditelji razmjenjivali su najlješe emocije uzbuđeni zbog novih životnih i radnih izazova. Riječi hvale i lijep utisak na kraju vrtićkog perioda sa nama je podijelila majka jednog predškolca iz vaspitne grupe Novog vrtića.

Foto: Foto: privatna arhiva


Sugrađanka Katarina Branković se u svoje i ime grupe roditelja obratila našem Portalu sa molbom da objavimo tekst u kojem ona izražava divljenje načinom rada vaspitačica jedne od vaspitnih grupa predškolaca novog vrtića.

"Dan nakon održane priredbe, upriličene za predškolce u dvorištu vrtića, na mjestu na kojem je vladala nevjerovatna atmosfera prepuna ljubavi i pozitivne energije, došla sam na ideju da ovaj tekst posvetim divnim, posvećenim, prepunim ljubavi i razumjevanja, vaspitačicama JPU "Ljubica Jovanović Maše", generacije 2018. godine iz Novog vrtića u Budvi. Nalazimo se na kraju ovog prelijepog poglavlja u životima naše djece, a i nas roditelja i ne bismo smjeli da dozvolimo da to prođe, a da ne izrazimo najdublju zahvalnost i ne podijelimo neprocjenjive lekcije koje smo naučili zajedno sa našim mališanima", navela je u uvodu.

Uslijedile su pohvale za vaspitačice uz koje su stasavala njihova djeca.

"Sandra Fuštić i Danijela Stanković su bile više od učitelja. One su bile i mentori, i vodiči i pouzdani partneri u brizi o njihovom rastu i razvoju, njihovi drugari koji umiju da čuvaju tajne. Prije svega, želimo da se zahvalimo što su stvorile toplo i ljubazno okruženje koje je postalo drugi dom našoj djeci. Od trenutka kada smo ušli u vrtić podarile su nam osjećaj topline i sigurnosti, dajući nam do znanja da su naši mališani u brižnim rukama", istakla je.

Kreativnost koja je cvjetala unutar zidova grupe zaslužuje poštovanje.

"Maštovite igre i razni projekti omogućili su djeci da istraže svoje talente i slobodno se izraze. Njegovale su svaki umjetnički rad, a mi smo bili svjedoci iskrene radosti u njihovim očima dok su te iste radove dijelili sa nama. Naša grupa broji blizu pedesetoro djece, što ih nije sprječavalo da organizuju nezaborane izlete, koje će mališani pamtiti i prepričavati godinama. Krstarenje brodićem, obilazak tivatskog aerodroma, farme Carević, prihvatilišta za životinje u Podgorici, Romskog naselja na Jazu, organizovanje nezaboravnih priredbi, maskembala, takmičenja i mnogo toga još", iznosi detalje zadovoljna mama.



Ona ovom pilikom izražava najdublju zahvalnost i upućuje poruke ljubavi i poštovanja prema pomenutim vaspitačicama.

"Hvala vam za svaki zagrljaj, toplu riječ, srdačan osmjeh na vratima, svaki obilježen rođendan proslavljen uz puno ljubavi. Hvala na divnoj priredbi koju ste upriličili našim mališanima i nama. Zbogom drage vaspitačice! Vrijeme provedeno u vrtiću je bilo ispunjeno radošću! Hvala za ljubav koju ste im pružile, za sve čemu ste ih naučile, slovima, brojevima, svakom stihu. Usadile ste im vrijednosti prijateljstva, odanosti i odgovornosti", nadahnuto je završila ponosna i zahvalna majka.

Generacije koje su porasle znaju da u budvanskim vrtićima oduvijek rade izuzetne vaspitačice i da je njihov doprinos, koji se ogleda u ljubavi prema svojoj profesiji, posvećenosti djeci, a prije svega profesionalnom pristupu vaspitnom radu, nemjerljiv i veoma značajan. Sticanje određenih znanja i vještina, dobrih navika, razvijanje talenata i empatije prema drugima, svijesti o očuvanju životne sredine i još mnogo drugih segmenata dokaz su koliko je nijihov rad bitan u pravilnom razvoju naše djece. Zato sve one zaslužuju poštovanje i divljenje, kao i cjelokupna ustanova, uprava i svi zaposleni u njoj.

J.M.