16-08-2024

Ristić apeluje: Sačuvajmo mobilijar naših najmlađih sugrađana

Uprava JPU “Ljubica Jovanović - Maše” se i ove godine tokom ljetnjih mjeseci suočava sa neprimjerenim ponašanjem pojedinaca koji u večernjim satima bespravno ulaze u njihove objekte i nanose štetu na inventaru. S tim u vezi, direktor ove javne ustanove Žarko Ristić apeluje na sugrađane i nadležne da ne dozvole uništavanje imovine ove vaspitne ustanove.


Foto: PrintScreen/RTB, yt

Ristić je apelovao na sugrađane, stanovnike MZ Podkošljun, Centar bezbjednosti (CB Budva), Komunalnu policiju i sve druge relevantne institucije kako bi se riješio problem sa kojim se u posljednjih mjesec dana suočava ova ustanova, a koji se javlja i u vaspitnoj jedinici u Petrovcu.


Foto: PrintScreen/RTB, yt

“Problem smo više puta prijavljivali CB Budva i Komunalnoj policiji, ali do sada nismo vidjeli rezultate. Ne kažem da nisu pokušali, ali smo molili da u sklopu svojih redovnih aktivnosti i obilazaka od 22 časa dođu ovdje i zaštite naš mobilijar i građane koji po cijelu noć slušaju buku i lom. A roditelje i građane mjesne zajednice ovim putem molim da proprate gdje su im djeca u večernjim časovima i da razgovaraju sa njima, ukoliko sudjeluju u ovim aktivnostima, kako bi prestali da uništavaju mobilijar naših najmlađih sugrađana”, ističe Ristić u izjavi za Polis.

Foto: PrintScreen/RTB, yt

Kako objašnjava, neki od problema su nasilno otvaranje hidranta u noćnim satima, paljenje vatre u dvorištu vrtića, uništavanje mobilijara koji koriste naši najmlađi sugrađani, kao i sječa drveća koje se nalazi u okolini vrtića.

Foto: PrintScreen/RTB, yt