07-06-2024

Semafori u Bečićima do kraja juna, u toku opremanje bioskopskog prostora u Petrovcu

Sekretarijat za komunalno stambene poslove već nekoliko sedmica radi na obilježavanju horizontalne signalizacije na oko 250 prelaza i 25 kilometara linija i oznaka na kolovozu. Pored toga, uporedo se radi na svjetlosnoj signalizaciji, postavljanju betonskih stubova i led rasvjete, kao i semaforske signalizacije kod hotela Mediteran u Bečićima, saopšteno je iz ovog Sekretarijata.


Foto: Arhiva/Google map

“Danju su određene aktivnosti koje se tiču tekućeg održavanja gradske infrastrukture, a značajan dio istih je velikim dijelom završen. Stečeni su uslovi i za realizaciju određenih postupaka koji su bili planirani, te se trenutno vrši kompletno obilježavanje grada horizontalnom signalizacijom, kao i svih bus i taksi stajališta i mjesta za osobe sa invaliditetom”, objašnjava sekretar pomenutog Sekretarijata Đorđe Gregović za Radio Budva.

Kada je riječ o javnoj rasvjeti, Gregović ističe da je bulevar u Bečićima trenutno prioritet, te da se vrši popravljanje postojećih stubova, dok je u narednih nekoliko dana u planu podizanje još desetak istih.

“Radi se i na sistemu semaforske signalizacije od dvije faze. Prva je u toku, kao i radovi na raskrsnici kod hotela Mediteran u Bečićima, gdje je najteži dio posla završen. Stoga, očekujemo da ćemo negdje do 20. juna uspjeti da završimo taj posao. Takođe, postavlja se i novi sistem horizontalne i vertikalne signalizacije na potezu od Rafailovića do pomenute raskrsnice, dužine 1.7 km, a sve u cilju povećanja bezbjednosti”, navodi on.

Gregović najavljuje i opremanje prostora u „Crvenoj komuni” u Petrovcu koji je stavljen u funkciju za cjelogodišnji rad, kao mjesto koje će omogućiti formiranje jednog bioskopskog i pozorišnog prostora koji će funkcionisati tokom cijele godine.