07-06-2024

The Independent piše o rastu tražnje Britanaca za letove ka Tivtu

Britanski The Independent objavio je članak u kojem se navodi da je tražnja Britanaca za letove ka Crnoj Gori, odnosno Tivtu, prema podacima platforme Kayak, porasla 74 odsto, dok je za Hrvatsku opala, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

The Independent piše o rastu tražnje Britanaca za letove ka Tivtu | Radio Televizija Budva


Foto: NTOCG

„Smješten u Bokokotorskom zalivu s pogledom na Jadransko more, turistička privlačnost Tivta leži u njegovoj obali gdje se nalazi prijatna promenada sa hotelima, barovima, kafićima i restoranima. Sjajna marina puna superjahti i okružena ekskluzivnim prodavnicama dovela je do poređenja sa Monakom na francuskoj rivijeri – ali turistima neće biti potreban budžet milijardera da bi uživali“, navod se u članku „Britanci traže ovaj slikoviti grad u Crnoj Gori kao alternativu Hrvatskoj“.

Istraživanje platforme Kayak otkrilo je, kako piše The Independent, da su cijene letova do Tivta ove godine pale devet odsto na prosječnu cijenu od 245 GBP, što sugeriše da bi taj grad mogao biti idealna destinacija za ljetnji odmor ove sezone.

List navodi i da EasyJet i Jet2 lete direktno do Tivta iz Velike Britanije.

Osim Tivta, članak takođe naglašava popularnost obližnjih primorskih gradova Perasta i Kotora, koji pružaju šarm starih gradova poput Dubrovnika, ali bez gužvi.

Iz NTO su kazali da imajući u vidu da web stranica The Independent na mjesečnom nivou broji do 21 milion posjetilaca, očekuje se da će epizode o Crnoj Gori doprinijeti njenoj promociji kao turističke destinacije.