Turizam

09-08-2023

U Budvanskoj rivijeri zadovoljni dosadašnjim rezultatima ljetnje sezone

U Budvanskoj rivijeri, najvećoj hotelskoj grupaciji u Crnoj Gori, zadovoljni su dosadašnjim rezultatima ljetnje sezone. Potparolka te grupacije, Jelena Kaluđerović kazala je da su 1.656 smještajnih jedinica u njihovim hotelima popunjeni, i dodala da su jako zadovoljni tokom samog špica sezone.

04-08-2023

U Budvi boravi oko 65.000 gostiju

Na budvanskoj rivijeri u svim vidovima smještaja oko 65.000 gostiju, što je na nivou prošle godine, saopšteno je našem portalu iz Turističke organizacije Budva.

02-08-2023

Filipović: Fali strategija za turizam, ograničiti povećavanje cijena

Dok god ne napravimo nacionalnu strategiju za razvoj turizma i ne limitiramo mogućnosti povećavanja cijena nećemo dostići cilj kojem težimo u turističkoj industriji, ocijenio je ekonomski analitičar Oleg Filipović. On je Jutarnjem porgamu TVCG kazao da će ovogodišnja ljetnja sezona biti makar na nivou prošlogodišnje, ali da moramo da se opredijelimo kakva turistička destinacija želimo da budemo.

28-07-2023

Narednih dana pojačan rad turističke inspekcije u Budvi

Kontrola prijave boravka i naplate boravišne takse na teritoriji opštine Budva biće pojačana narednih dana. Kontrolu na terenu sprovodi 13 ekipa, od čega je 11 zaduženo za fizička lica, a 2 za pravna. Kada je u pitanju kontrolisanje fizičkih lica, članovi turističke inspekcije vrše obilazak po principu “od vrata do vrata” i sačinjavaju zapisnik i u situacijama kada se smještajni kapaciteti ne izdaju, kako bi se ustanovila adekvatna evidencija i smanjio prostor “sive zone”.

25-07-2023

MEK: Budva opravdava titulu prijestonice turizma

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MEK) saopštili su da turistička sezona u Budvi donosi sjajne rezultate i obećava mnogo razloga za zadovoljstvo. Prihodi od raznih taksi su, kako ističu, narasli na 1.978.397,63 eura, što je 43 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.