07-06-2024

U Budvi oduzeto 14 komada oružja, 630 municije

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su u jutarnjim časovima, preduzimajući sinhronizovane aktivnosti sa regionalnim centrima bezbjednosti usmjerene prema članovima organizovanih kriminalnih grupa, izvršili pretrese na više od 50 lokacija u 19 gradova na teritoriji Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije.

Foto: Uprava policije

Kako navode, aktivnosti kriminalističke policije su, za sada, rezultirale procesuiranjem osam lica, od čega je slobode lišeno tri lica zbog krivičnih djela i jedno lice po nacionalnoj potjernici, a protiv četiri lica su podnijete krivične prijave u redovnom postupku.

Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela 24 komada oružja, preko 2.000 komada municije različite vrste i kalibra, 1,3 kilograma eksploziva, djelovi od oružja, četiri vozila visoke klase, jedan motor, opojnu drogu, vage za precizno mjerenje, akciznu robu – cigarete i alkoholna pića, hladno oružje, mobilne telefone i druge predmete.

Na području opštine Budva policija je od dva lica oduzela, radi provjere, 14 komada oružja i oko 630 komada municije sa važećim dozvolama, zaključuje se u saopštenju.