28-05-2024

Uprava pomorske sigurnosti uspješno sprovela akciju spašavanja dva lica kod Kraljičine plaže

Granična policija je od 20. do 27. maja na graničnim prelazima kontrolisala ukupno 505.754 lica, od toga 262.471 na ulazu i 243.283 na izlazu iz Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.


Foto: MUP

Kako navode, kontrolisano je ukupno 136.487 motornih vozila, 187 plovila, 581 vazduhoplovnih i 34 voza.

Nije dozvoljen ulaz u naš državu za devet lica, od kojih njih šest nije ispunjavalo propisane uslove za ulazak, a tri osoba nisu posjedovale putne isprave ili je posjedovaala nevazeću
putnu ispravu.

Službenici Sektora granične policije su podnijeli dvije prekršajne prijave i izdali 106 prekršajnih naloga shodno Zakonu o strancima. Donijeto je 28 rješenje o dobrovoljnom povratku. Granična policije je donijela 31 rješenje o otkazu boravka do 90 dana, a 60 lice je izrazilo namjeru za međunarodnu zaštitu. Inicirana su dva prestanka privremenih boravaka.

Osim toga, samostalno i sa službenicima inspekcijskih organa, granična policija je realizovala ukupno četiri akcije „Stranac“.
Granična policija je učestvovala u dvije uspješne akcija spašavanja lica, jednoj na moru, a drugoj na Skadarskom jezeru.

Naime, pripadnici granične policije su zajedno sa službenicima Uprave pomorske sigurnosti uspješno realizovala akciju spašavanja dva lica u blizini Kraljičine plaže, dok je druga akcija izvedena u u akvatoriju Skadarskog jezera u mjestu Vučko Blato. Službenici granične policije su bezbjedno evakuisali četiri osobe sa drvenog plovila, a koje su usled loših vremenskih uslova bile ugrožena, te ih bezbjedno prevezli na kopno.