15-08-2024

Utvrđena lista kandidata za predsjednika Vrhovnog suda

Sudski savjet utvrdio je danas listu kandidata za predsjednika Vrhovnog suda.


Foto: Vrhovni sud

Kako je saopšteno nakon sjednice tog tijela, konstatovano je da su po oglasu za izbor predsjednika Vrhovnog suda, objavljenom 10. jula, prijavu podnijela četiri kandidata koja ispunjavaju opšte i posebne uslove iz člana 33 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama.

Iz Sudskog savjeta su kazali da je, nakon toga, utvrđena lista kandidata na kojoj su sudije Vrhovnog suda Ana Vuković i Vesna Vučković, doskorašnja zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava Valentina Pavličić i predsjednik Upravnog suda Miodrag Pešić.

“Lista kandidata će biti dostavljena Opštoj sjednici Vrhovnog suda radi obavljanja intervjua sa prijavljenim kandidatima i utvrđivanja predloga za izbor predsjednika tog suda saglasno članu 35 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama”, piše u saopštenju objavljenom na sajtu Sudskog savjeta.

Navodi se da je Savjet konstatovao prestanak sudijske funkcije sudiji Suda za prekršaje u Podgorici Biserki Jovanović, zbog ispunjavanja uslova za ostvarivanje prava na starosnu penziju.

“Istovremeno, Savjet je donio odluku o raspisivanju internog oglasa za dobrovoljno trajno raspoređivanje jednog sudije u Sud za prekršaje u Podgorici”, kaže se u saopštenju.

(Mina)