27-09-2024

(VIDEO) TO Budva pješačkom turom budvanskim zaleđem obilježila Svjetski dan turizma

TO Budva danas je obilježila Svjetski dan turizma zajedno sa predstavnicima medija, Ministarstva turizma i poslovnim saradnicima šetnjom kroz budvansko zaleđe.


Foto: Media Biro

Polazna tačka bili su Brajići, zatim je šetnja nastavljena po utvrđenoj trasi sa obilaskom tvrđave Kosmač, odmorišta, manastira Rustovo i Čelobrda gdje je pripremljen ručak na gazdinstvu porodice Miković.

Prva stanica je bila tvrđava Kosmač sa čijom istorijom je prisutne upoznao Savo Martinović sa Brajića. Na licu mjesta smo snimili cijelu priču o ovom jedinstvenom utvrđenju koju vrijedi poslušati.


Video: Portal RTV BUdva

Skoro tri sata hoda kroz paštrovski krajolik nije bilo naporno, naprotiv svi su uživali u ljepotama prirode, čistom vazduhu i vodi sa izvora, te predivnim vidikovcima gdje su napravljene sjajne fotografije.

"Iskoristili smo ovaj jedan lijepi povod da na Svjetski dan turizma afirmišemo budvansko zaleđe, u pitanju je možda i najlješi dio Budvanske rivijere koji obiluje prirodnim ljepotama, kulturno istorijskim spomenicima i vidikovcima. Prepješačili smo 12 kilometara srednje teške staze i proveli divan dan zajedno. Turisti bi trebalo da budu najbolji ambasadori mira kako kod nas tako i u svijetu", kazala je Ljubica Pribilović iz Turističke organizacije Budva.


Video: Portal RTV Budva

Današnjoj šetnji pridružio se i državni sekretar u Ministarstvu turizma Petar Drašković koji je naglasio da je Crna Gora centar turističkih aktivnosti od obale do sjevera puna prirodnih ljepota koje treba vidjeti i doživjeti.


Video: Portal RTV Budva


Foto: Media Biro

Svjetski Dan turizma ove godine se obilježava pod sloganom "Mir i turizam".

J.M.