21-07-2022

Zaradić: Auto-kamp u Buljarici popunjen preko 90%

Trenutna posjećenost u Auto-kampu “Maslina” u Buljarici je na nivou prošle, a možemo reći i na nivou 2019. godine, kazao je za Budvansku hroniku vlasnik Milivoj Zaradić. On je istakao da je razlog za to oslonjenost na tržišta Zapadne Evrope, zbog koje nisu pogođeni trenutnom situacijom koja se dešava u Ukrajini i Rusiji.


Foto: Campingmaslina.com

Gosti Auto-kampa “Maslina” su uglavnom iz Njemačke, Holandije i Franucske, a među njima su i povratnici koji dolaze u Buljaricu iz godine u godinu.

“Oni su se navikli, lijepo im je, vole taj ambijent i uživaju u onom što mi pružamo, a to je prvenstveno zelenilo, prijatna atmosfera, hladovina, blizina mora i kompletan ambijent koji Buljarica trenutno ima. Ona jeste još uvijek onako zapuštena, ali to je upravo karta na koju mi igramo da bi se gosti vraćali i dolazili ponovo”, istakao je Zaradić.

Kako je naveo, u infrastrukturu kampa ulaže se isključivo iz tekućih prilivnih sredstava.

“Ne želimo da idemo u kreditna zaduživanja ili pozajmice. Iz godine u godinu pomalo se ulaže i nakon par godina vide se određeni rezultati. Što se tiče perioda korone koji još traje, smanjio se intenzitet ulaganja, ulažemo samo da budemo funkcionalni za sezonu”, pojasnio je on.

Vlasnik auto-kampa u Buljarici smatra da država, opštine i lokalna zajednica nisu pretjerano zainteresovani za ulaganje u kamping turizam, te da su u tom smislu turistički poslenici prepušteni sami sebi. Ipak, zadovoljan je popunjenošću kapaciteta koja, kako ističe, u ovom trenutku iznosi preko 90%.

“Što se tiče najava za naredni period, kamperi su ljudi koji dugoročno planiraju svoje putovanje. Tako da se nadam, ako se ne pogorša epidemiološka situacija i ne dođe do zatvaranja, računam da ćemo dobro odraditi i kraj sezone i post-sezonu”, zaključio je Zaradić.



M.S.