10-07-2024

Završena rekonstrukcija puta Cetinje - Njeguši

Druga faza rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje – Njeguši, Bajička ulica potpuno je završena, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Završena rekonstrukcija puta Cetinje - Njeguši | Radio Televizija Budva

Foto: MSP

Ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović, kazao je da su radovi na jednoj od glavnih saobraćajnica, u dužini 1,6 kilometara, uspješno okončani.

On je dodao da će povezivanjem sa drugim saobraćajnicama, čija je izgradnja u toku, Prijestonica biti dobro umrežena.

"Rekonstrukcijom ove sabraćajnice omogućeno je nesmetano i bezbjedno saobraćanje na regionalnom putu Cetinje-Njeguši-Kotor, koji je zbog turističkog značaja ovog dijela Crne Gore veoma opterećen u toku ljetnje turističke sezone”, kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima, rekonstrukcijom ovog dijela puta, kao i skorim završetkom izgradnje puta Cetinje-Čevo i Čekanje-Čevo, Prijestonica Cetinje će dobiti modernu mrežu regionalnih i magistralnih puteva.

Gradonačelnik Cetinja, Nikola Đurašković, rekao je da su radovi uprkos brojnim izazovima dovedeni do kraja.

On je, uz zahvalnost građanima za strpljenje, najavio da će i u narednom periodu biti nastavljeno sa modernizacijom gradske infrastrukture.

"Prijestonica Cetinje je, u saradnji sa Upravom za saobraćaj, odradila kompletnu infrastrukturu, javnu rasvjetu, fekalnu i atmosfersku kanalizaciju, vodovod i na određenim dionicama postavila novi elektro-energetski kabl. Takođe, radimo i na uređenju trotoarskih i zelenih površina uz saobraćajnicu", naveo je Đurašković.

Direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović, kazao je da je rekonstrukcija urađena u skladu sa standardima struke.

"Ugovorena vrijednost radova je 1,84 miliona EUR sa porezom na dodatu vrijednost (PDV). Rekonstruisan je dio Bulevara crnogorskih heroja i ulice prema Bajicama, kao i dio regionalnog puta Cetinje - Njeguši – Kotor, u dužini od 1,6 kilometara”, precizirao je Vuksanović.

Oivičenje kolovoza, kako je objasnio, realizovano je ivičnjacima sa trotoarima u širini eksproprijacije, a na mjestima pješačkih prelaza predviđene su rampe za invalidska kolica.

Put je opremljen odgovarajućom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i opremom, a za potrebe odvođenja atmosferskih voda urađen je kolektor atmosferske kanalizacije na kompletnoj dionici puta.