23-12-2022

Zbog dojave o bombama evakuisani đaci u budvanskim školama

Portal RTV Budva saznaje da su zbog dojave o bombama evakuisani đaci iz OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", Druge osnovne škole i OŠ "Mirko Srzentić" u Petrovcu. Za sada imamo informaciju da je riječ o dojavama bombe putem maila, a u međuvrmenu su obavještenje o napuštanju škole dobili i budvanski srednjoškolci. Policija je na licu mjesta.

Zbog dojave o bombama evakuisani đaci u budvanskim školama | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Kako prenosi RTCG, iz policije im je rečeno da su prijave o bombama stigle na adrese i škola u Podgorici, Beranama, Bijelom Polju, Herceg Novom i Nikšiću.

"Do 11:30 sati prijavljene su nam dojave u 19 škola", rekli su u policiji.

Policija vrši pregled prostorija škola.

"Uprava policije preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila nastavno osoblje i učenike. Radiće se na identifikaciji mejl adrese sa koje su stigle prijetnje", kazali su nam iz policije.

Podsjetimo, prije dvije nedjelje prosvjetne vlasti obustavile su redovnu a uveli onlajn nastavu u obrazovnim ustanovama, nakon što je na mejlove 93 crnogorske škole stigao prijeteći mejl o postavljenim bombama, koje su se pokazale lažnim.

Policija je tada saopštila da je, uz pomoć čeških kolega, za lažne prijeteće mejlove osumnjičila maloljetnog državljanina Češke Republike.

Takođe, zgrada Univerziteta Crne Gore u Podgorici evakuisana je prošle nedjelje nakon što je na adresu te ustanove stigao mejl sa prijetnjom da je u zgradi postavljena bomba.