06-09-2024

Aktiv direktora muzičkih škola

Na poziv Aktiva direktora muzičkih škola, u prostorijama novootvorene Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju, održan je sastanak posvećen izazovima u osnovnom i srednjem muzičkom obrazovanju, saopšteno je iz Zavoda za školstvo.


Foto: Zavod za školstvo

Sastanku su prisustvovali direktorica Zavoda za školstvo Raba Hodžić, savjetnica za muzičku kulturu Bojana Nenezić, predstavnik Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Borjan Radović, direktorica Centra za stručno obrazovanje Aleksandra Lalević, pomoćnica direktorice Gordana Bošković, kao i potpredsjednik opštine BIjelo Polje Nermin Bećirović.

"Podrška lokalne samouprave i institucija iz domena obrazovanja i do sada je bila od velikog značaja, a tokom sastanka dogovorene su nove aktivnosti koje će značajno doprinijeti razvoju kulture i umjetnosti", naveli su u saopštenju.

U cilju unapređenja funkcionisanja osnovnih i srednjih muzičkih škola dogovoreni su konkretni zaključci i preporuke koji će se implementirati u narednom periodu.

"Sastanci sa Aktivom direktora muzičkih škola i predstavnicima relevantnih institucija predstavljaju ključni korak ka unapređenju muzičkog obrazovanja i jačanju kulturne scene, na zadovoljstvo učenika, nastavnika i šire zajednice", saopšteno je iz Zavoda za školstvo.