09-11-2023

Aktuelni problemi i inicijative Mjesne zajednice Bijeli do

Član Savjeta Mjesne zajednice Bijeli do Milivoje Radulovič istakao je nekoliko ključnih problema i potencijalnih rješenja za unapređenje kvaliteta života građana u ovom dijelu naše opštine.

Aktuelni problemi i inicijative Mjesne zajednice Bijeli do | Radio Televizija Budva

Počevši od infrastrukture, Radulović je istakao da su u naselju Bijeli do riješeni problemi vezani za atmosferske vode i kanalizaciju.

Jedan od najizraženijih problema u ovom mjesnom naselju je saobraćaj. Pogotovo tokom ljetnje sezone, prisutan je nedostatak parking prostora, a situacija se, kako je naveo, pogoršala nakon izgradnje objekta Old Bakery, koji ima oko 300 stanova i poslovnih prostora.

"Pa, najveći problem jeste, kao i svugdje u Budvi, saobraćaj i nedostatak parking prostora. Naročito je to izraženo posljednjih dvije godine, kada je izgrađen objekat i stavljen u upotrebu Old Bakery koji broji blizu 300 stanova, stambenih jedinica i poslovnih prostora", istakao je Radulović gostujući u jutrnjem programu TV Budva.

Takođe, prisutan je i problem privremenog objekta koji se koristi kao skladište, iako njegova namjena nije takva.

"Na istom tom lokalitetu, na toj raskrsnici, postoji jedan objekat privremenog karaktera, koji je kao takav već godinama unazad, čak i više od 20 godina, nonstop se u planu privremnih objekata nalazi i njegova svrha i dalje se prepisuje iz godine u godinu, a to je skladište", dodaje.

Građani Bijelog do takođe su izrazili interes za postavljanjem info punkta za prijavu gostiju tokom ljetnje sezone.

Radulović je istakao da gotovo sve kuće se bave izdavanjem smještaja i to bi pomoglo.

Mjesna zajednica Bijeli do aktivno radi na rješavanju ovih problema i unapređenju kvaliteta života svojih građana, a nadaju se da će njihove inicijative biti usvojene i implementirane u narednoj godini kako bi se poboljšali uslovi za život i rad u ovom naselju.

Pogledajte razgovor:



J.M.