03-12-2020

(VIDEO): Radulović: Nedostatak parkinga najveći problem u naselju Bijeli Do

U mjesnoj zajednici Bijeli Do jedan od najvećih problema je nedostatak parking prostora, što mještanima predstavlja svakodnevnu smetnju, posebno u ljetnjim mjesecima. Kako je za dnevno informativnu emisiju Polis izjavio Milivoje Radulović iz MZ, oni su već preduzeli konkretne poteze da riješe taj problem. Inicijative građana ovog dijela naše opštine odnose se i na uređenje prostora i ozelenjavanje, te izgradnju sportskih terena.

(VIDEO): Radulović: Nedostatak parkinga najveći problem u naselju Bijeli Do | Radio Televizija Budva

Nedostatak parking mjesta, prema riječima Radulovića, navodi pojedine mještane ovog naselja da se snalaze i sami dolaze do privremenih rješenja.

“Mještani se moraju snalaziti, pa su se tako prošle sedmice organizovali i obilježili svoja parking mjesta", istakao je on, navodeći da se drugi parking, koji je nedavno stavljen u funkciju, nalazi ispred poslovno-stambenog objekta koji će dodatno opteretiti kapacitet mjesta.

“U ovom objektu pored velikog hiper marketa nalazi se i 500 stambenih jedinica, a parking se, iako je u opštinskom vlasništvu, većinom koristi za potrošače kao i za stanovnike ovog stambenog objekta", kaže Radulović.

Prema njegovim riječima, u neposrednoj blizini je još jedan problematičan parking koji se nalazi u podnožju naselja i pretvoren je u auto-otpad.

“Tako da ćemo u narednom periodu uputiti zahtjev Opštini Budva da se i ti parkinzi oslobode za parkiranje i za upotrebu mještanima", naglasio je on, dodajući da je neophodno regulisati saobraćaj u naselju kako bi se obezbjedio nesmetan protok vozila ulicama Bijelog Dola.

“Plan je da neke ulice pretvorimo u jednosjmjerne i tim potezom ćemo omogućiti lakše odvijanje saobraćaja u našem naselju", kazao je Radulović.

Naselje je dobilo malo igralište i teretanu na otvorenom a u narednom periodu planirana je rekonstrukcija trotoara kao i kolovoza koji je oštećen na pojedinim dijelovima.

"Takođe, projekat koji je već pri kraju, a koji realizujemo u saradnji sa Komunalnim preduzećem, odnosi se na dislokaciju jedne kontejnerske stanice i izgradnju nove zbog potreba mještana i izgradnje novih stambenih", istakao je Radulović.

Predstavnici Mjesne zajednice Bijelo do uputili su zahtjev Sekretarijatima za investicije i Komunalno stambene poslove da se ukloni montažni objekat u koji trenutno koristi KC Stara Budva, te da se na toj lokaciji naprave sportski tereni. Radulović je istakao potrebu za zelenim površinama i uređenjem izgleda ulaza i izlaza iz naselja gdje su planirali postavljanje info tabli u saradni sa Turističkom organizacijom Budve kojoj su, ovom povodom, takođe uputili zahtjev.

Opširnije u prilogu Jasne Marković:



D.B.