31-01-2024

Bojan Marović za portal RTV Budva: Budva zaslužuje da bude evropski centar kulture

U razgovoru za naš portal crnogorski pjevač i tekstopisac Bojan Marović kazao je da za njega Budva ima nešto posebno i dodao da Budva zaslužuje da bude evropski centar kulture. U nastavku pročitajte detalje intervjua.


Foto: Bojan Marović/Privatna arhiva

Budva je nešto posebno za mene, proveo sam lijep komad djetinjstva tu. Moji su imali kuću u centru, tačnije dedina porodica i tu sam volio da dolazim. Sjećam se da sam jeo turgonje ili kako to neko zove bijele šljive, zatim razni festivali i koncerti pa onda i moji solistički koncerti.. Šta da kazem, Budva zaslužuje da bude evropski centar kulture", započeo je razgovor.

Na pitanje da li često dolazi, Marović je odgovorio sledeće:

Uvijek dolazim, posebno zimi volim da pijem vino sa prijateljima, i bio sam na nastupu Zlopija, to je neko djetinstvo

Sjećate li se Budve sa emocijama i kako je sada doživljavate?

Budva je potpuno drugačija nego kada sam ja djetinjstvo provodio i tu vrijeme diktira stvari. Naše je da prihvatimo ili ne. Bitno je da čuva ono iskonsko, a to je ljude i tradiciju koja se može i osjetiti i vidjeti golim okom.


Foto: Bojan Marović/Privatna arhiva

Da li je festival "Pjesma Mediterana" možda bio odskočna daska u karijeri ili su to ipak bile Sunčane skale u Herceg Novom?

Herceg Novi ipak. Jednom sam samo bio učesnik "Pjesme Mediterana" ali sam tada već bio neko ko je krenuo duboko u karijeru. Međutim, volim koncerte ispred zidina. Stari grad ima nešto posebno.

Dodaje da je pjesma “Više te nema" dala poseban vjetar u leđa.

Više te nema - to je pjesma koja mi je dala vjetar u leđa. Ljudi vole da se ljube uz tu pjesmu, a i meni bude srce na mjestu.


Foto: Bojan Marović/Privatna arhiva

Kakav je osjećaj sada kada se prisjetite početka karijere, da li biste nešto promijenili?

Ne bih mijenjao, u prošlost ne gledam. Ostavljam da stvari budu kakve jesu, da to radim izgubio bih puno vremena. Bilo je tu i dobrih i ne toliko dobrih stvari.

Bojan je najavio i novu pjesmu

Uvijek morate pisati, uvijek morate istraživati svoje srce i dušu. Uskoro će nova pjesma i srećan sam što sam opet na pragu da pomjerim svoje granice.

Za kraj šta poručujete čitaocima portala RTV Budva, koja je motivaciona poruka?

"Tiha voda brijeg roni. Kad ti je srce prazno, onda ti glava ne treba. Skoro sam čuo nešto što je u današnje vrijeme posebno važno: Velike vode su tihe, potoci prave buku!", zaključio je Marović.


D.Č.