01-08-2024

Insert iz ljeta: Bojan Marović odrastao na obalama Buljarice

Bojan Marović, vječiti sanjar i istaknuti umjetnik, pronalazi neiscrpnu inspiraciju u Buljarici, gdje često boravi i uživa u svojoj oazi mira.


Foto: PrintScreen/RTB, yt

„Ovdje sam odrastao, baš na ovoj obali. Kao djeca smo ovdje ribali i trčali za djevojkama. Bez obzira na to koliko vremena prođe, kada se vratim, sve je isto. Zato se uvijek vraćam. Moja baka i djed su mi ostavili ovaj prelijepi komad raja i ne bih ga mijenjao ni za šta na svijetu“, kaže Bojan.

Za njega je mir neophodan za funkcionalnost i kreativnost.

„Kada sve saberemo, čovjek mora imati mir. Bez tog mira ne možemo i ne smijemo funkcionisati. Ovdje sam napisao neke pjesme koje još uvijek ljubomorno čuvam“, dodaje on.

Sa 22 godine karijere iza sebe, Marović ističe da je najvažnije što je sačuvao upravo svoj mir, koji je za njega neprocjenjiv. Tokom tog perioda, iskusio je mnoge lijepe trenutke kroz pjesme, saradnje i koncerte, ali i teške momente.

„Sve to ide zajedno. Kao i more, bonaca ne može postojati bez bure“, objašnjava.

Sada, sa više iskustva i mudrosti, kaže da ne bi ništa mijenjao u svom životu.

„Da je trebalo biti bolje ili drugačije, bilo bi. Važno je da i dalje uživam u onome što radim. Potpuno sam posvećen muzici i bez nje bih bio prazan čovjek“, ističe Bojan.

Trenutno radi na novom albumu i uživa u čitanju koje ga opušta.

„Ovdje mi je glava mirna, more je uvijek isto. Barka, prijatelji, dobro vino, i ako se ulovi neka riba“, zaključuje Marović.



Video: RTB