24-10-2024

Crnogorski bokseri sjajni na SP za mlade u Budvi

Na Svjetskom prvenstvu za mlade, koje se održava u Budvi od 20. oktobra do 4. novembra pod pokroviteljstvom Svjetske Bokserske Federacije (IBA), Miloš Roganović je juče ostvario pobjedu nad Kristoferom Dimitrovom, jednoglasnom odlukom sudija. Uprkos izazovima koje nosi prvi meč, Miloš je pokazao dobru formu, želju i taktičku zrelost, a sjutra ga očekuje duel protiv četvorostrukog prvaka Azije iz Kazahstana, najavio je trener reprezentacije Boško Drašković.


Foto: PrintScreen/Privatna arhiva

Kako dodaje, drugi predstavnik Crne Gore, Filip Klepo, sjutra će odmjeriti snage sa bokserom sa Sejšela, a oba crnogorska takmičara su prošla kvalitetne pripreme i očekuje se da pokažu svoj maksimum.

Trener reprezentacije je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim učinkom, ističući da su naši bokseri u dobroj formi i spremni za dalji napredak.

Podsjećamo, pored takmičarskog aspekta, IBA je osigurala za sve takmičare, kao i za tri trenera po timu, besplatan smještaj i hranu, uz nagradni fond od 500.000 dolara, što dodatno motiviše mlade sportiste. Zlatna medalja donosi 10.000 dolara, srebrna 5.000$, a bronzane po 2.500$, čime se dodatno podstiče konkurencija na ovom prestižnom takmičenju.