11-10-2024

Dr Vujičić predao listu „Glas za promjene”: Očekujem da će novi izbori omogućiti formiranje vlasti koja će trajati četiri godine

Grupa građana "Građanska akcija" predala je izbornu listu pod nazivom "Dr Vujičić Božidar - Glas za promjene" za predstojeće lokalne izbore u Budvi. Nosilac liste, dr Božidar Vujičić, obratio se medijima i iznio ključne poruke programa, pozivajući građane na odlučnost i promjene u lokalnoj vlasti.


Foto: Portal RTV Budva

"Poštovani građani, nastavljamo tamo gdje smo stali na prošlim izborima. Kao što znate, i na prošlim izborima sam rekao da od prošlih izbora neće biti ništa. Nadamo se da će ovi izbori omogućiti formiranje većine koja će četiri godine upravljati gradom," izjavio je Vujičić.

Vujičić je dalje naglasio kako očekuje da oni koji su dobili po devet mandata objasne zašto ne uspijevaju da pridobiju povjerenje građana i zbog čega ne žele da se udruže i formiraju vlast.

"Očekujemo odgovor od njih. Tokom kampanje, očekujemo i odgovor od Koalicije "Demokrate - Pokret Evropa sad". Da vidimo da li su spremni da opštini Budva vrate 100 miliona eura, što mogu učiniti na prvoj sjednici Vlade, i da li su spremni da ponovo uvedu moratorijum na gradnju i ubrzaju izradu Prostornog urbanističkog plana," izjavio je.

Jedan od centralnih problema na koji se osvrnuo Vujičić je urbanistički haos u Budvi, gdje su, kako kaže, na snazi nevažeći planovi. Od svih političkih aktera, kako je istakao, očekuje jasno izjašnjavanje o zaustavljanju ovog trenda.

Vujičić je potom iznio niz konkretnih zalaganja iz programa.

"Kao dominantne ciljeve našeg programa, navešću samo da se zalažemo da se ovakva sezona više nikad ne ponovi, da se zabrani izdavanje dokumentacije na osnovu nevažećih planova, da se donese odluka kojom se u državnim vrtićima neće plaćati nakanda za korišćenje istih, kao i da osnovacima budu besplatni užbenici, da se izvrši kontrola diploma onih na rukovodećim mjestima i smijene onih čije diplome su lažne", naveo je on.

Takođe, zalagaće se za uvođenje direktnog izbora predsjednika opštine i odbornika od strane građana.

"Na kraju, očekujemo veliku podršku građana koji su razočarani i nezadovoljni trenutnim stanjem u gradu. Zato, poštovani građani, 17. novembra 2024. godine izađite u što većem broju i podržite, između ostalog, i našu listu "Dr Vujičić Božidar - Glas za promjene", zaključio je Vujičić.

D.B.