17-04-2015

Indonezija će iskoristiti iskustva Crne Gore

Rezultati koje Crna Gora bilježi u turističkom sektoru podsticajni su za Indoneziju i to iskustvo može mnogo da znači podsticaju razvoja njenog turizma, ocijenio je ambasador te države, Hari Ričard Džejms Kandou.

Indonezija će iskoristiti iskustva Crne Gore | Radio Televizija Budva

On je na sastanku sa predsjednikom Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarkom Radulovićem, u hotelu Splendid, kazao da je impresioniram podatkom da je Crna Gora ugostila 1,5 miliona turista u prošloj godini, tim prije što Indonezija sa 250 miliona stanovnika bilježi posjetu ispod deset miliona turista.

"Vjerujem da možemo mnogo da naučimo od Crne Gore i zato ćemo učiniti sve da intenziviramo saradnju u oblasti turizma. Platforma za to već postoji, s obzirom da imamo odlične međudržavne odnose, ali ćemo ih ovim vidom saradnje još brže i efektnije unaprijediti", rekao je Kandou.

Radulović je, kako je saopšteno iz CTU, kazao da veoma cijeni interesovanje Indonezije za jačanje saradnje u oblasti turizma, ali i investicione saradnje.

"Crna Gora je raspoložena i ima potencijal za razvoj novog tržišta. Spremna je i za nove goste i za nova ulaganja, ali i da, ukoliko se to od nje očekuje, podijeli iskustvo svoje turističke privrede“, saopštio je Radulović.

Sagovornici su se složili da je perspektiva za intenzivniju saradnju u oblasti turističke privrede dobra i da postoji obostrani interes za njeno unaprijeđenje posebno u segmentu edukacije i usavršavanja kadra, kroz saradnju univerzitetskih jedinica dvije države.