14-08-2024

Insert iz ljeta: Bojana Gojković o učešću na Olimpijskim igrama

Vlasnica brojnih medalja, crnogorski sportski dragulj i jedna od predstavnica Crne Gore na Olimpijskim igrama u Parizu, Bojana Gojković, u emisiji “Budvansko ljeto, podgoričke priče” na RTB govori o utiscima sa nedavno završene Olimpijade, kao i o sljedećim koracima u karijeri.


Foto: PrintScreen/RTB, yt

“Bila sam u Italiji 12 dana na pripremama sa potencijalnim protivnicama koje su mogle da se nađu sa mnom u ringu na Olimpijadi. Formu sam dovela do maksimuma i ovdje se vratila i odradila završne prireme, uz sparing sa Sarom Ćirković koji mi je dosta značio. Zadovoljna sam svojim učešćem i svime što sam pokazala”, kazala je ona.

Pored toga, Bojana ističe da je sami doživljaj Olimpijade i susret sa svim sportistima koji su boravili u Parizu za nju nešto posebno, te da je bilo naporno, ali da je dala sve od sebe.

“Nikada nisam voljela da predviđam i govorim o svojim očekivanjima, ali sam uvijek gajila ambiciju i želju da dostignem sve moguće rezultate, tako da sam vjerovala u sebe i zahvalna sam što sam imala priliku da ovako mlada odem na Olimpijadu”, dodaje Bojana.

Kako navodi, nada se da će boks ostati olimpijski sport jer želi da se kvalifikuje i za četiri godine za Olimpijadu u Los Anđelesu, za šta vjeruje da će biti pravo vrijeme za nju.

“Za sada, slijedi Evropsko takmičenje do 22 godine u oktobru u Bugarskoj, i pripreme kreću već naredne nedjelje”, zaključila je Bojana.