18-06-2024

Ružić: Naša ambicija je pobjedničko postolje na Olimpijskim igrama

Nakon dugih 12 godina, Crna Gora će ponovo imati svog predstavnika u boksu na Olimpijskim igrama. Bojana Gojković će predstavljati svoju zemlju na najvećem sportskom događaju, koji će se održati za 40 dana u Parizu.


Foto: BK Budva

Ova vijest je odjeknula kao bomba u sportskom svijetu Crne Gore, a Nikola Ružić, selektor bokserske reprezentacije Crne Gore, podijelio je svoje oduševljenje u Jutrom iz Budve.

Kako je kazao, jučerašnji dan je bio nevjerovatan.

"To je nešto što smo čekali dugi niz godina, sanjali smo o tome, spremali se, i konačno je potvrđeno. Sada nas čeka, najvažniji dio, odnosno 40 dana priprema za najveću svjetsku smotru," rekao je Ružić.

Ružić je naglasio da imaju visoke ambicije za Olimpijske igre.

"Ne idemo u Pariz da bi se slikali, nego imamo visoke ambicije. Već dugo godina pominjem Pariz i Bojanu, još kad je imala 15-16 godina. Računao sam da će ona u Parizu dostići nivo forme gdje može pokazati sebe u najboljem svjetlu," dodao je.

Osvrćući se na tešku borbu za specijalnu pozivnicu, Ružić je istakao da u sportu uvijek bude nepravde, ali da uvijek moraju da se izdignu iznad takvih situacija.

"Ta specijalna pozivnica koju je Bojana dobila nije se lako dobila. U njenoj kategoriji postoji samo jedna specijalna pozivnica za cijeli svijet. Očekivao sam je zbog njenih rezultata, ali uvijek postoji sumnja. Hvala Bogu, sve je prošlo kako treba. Mislim da je ovo kruna svega urađenog i u periodu koji je pred nama moramo da damo svoj maksimum. Prije svega, Bojana, a onda i svi mi oko nje da je što bolje pripremimo, kako bi u Pariz došli u "piku" forme i onda mislim da je sve otvoreno", kazao je Ružić.

Na pitanje kako zaštititi Bojanu od svih spoljašnjih uticaja tokom priprema, Ružić je odgovorio:

"Prvi razgovor s Bojanom bio je upravo na tu temu. Molim i medije da imaju razumijevanja, jer je sada najvažnije da ona ima mir i vrhunski trenažni proces. Ako budemo rasipali energiju na svakom koraku, to će biti kontraproduktivno."

Ružić je optimističan u pogledu medalje.

"Naša ambicija je pobjedničko postolje. Mislim da ne postoji sportista koji ide na Olimpijske igre, a ne zamišlja sebe na pobjedničkom postolju. Znajući Bojanine kvalitete i njene protivnice, vjerujem da možemo doći do medalje," zaključio je Ružić.

Pripreme će se odvijati u Italiji ili Rusiji, gdje će Bojana imati priliku da trenira sa visokokvalitetnim sparing partnerima.

Crna Gora s nestrpljenjem iščekuje nastup Bojane Gojković na Olimpijskim igrama, koje su na programu od 26. jula do 11. avgusta, i nada se novim sportskim uspjesima.

D.B.