06-08-2024

Insert iz ljeta: Milica Srzentić, đak generacije SMŠ Danilo Kiš

Dobitnica diplome Luča u osnovnoj i srednjoj školi i đak generacije 2023/2024 SMŠ "Danilo Kiš" iz Budve, Milica Srzentić, u emisiji “Budvansko ljeto, podgoričke priče” govori o brojnim aktivnostima, načinu na koji sve postiže i planovima za budućnost.


Foto: PrintScreen/RTB, yt

Budvanka, koja sa svojih 18 godina već ima impresivnu biografiju, je zbog ostvarenih rezultata pozvana na prijem kod predsjednika države povodom Dana državnosti ove godine. Kako ističe, tokom školovanja je bila uključena u veliki broj aktivnosti i takmičenja, od prirodnih i društvenih nauka do rekreativnih aktivnosti, te objašnjava da u tome uživa i da se tako osjeća produktivno.

“Moji roditelji imaju veliku zaslugu u svemu što sam postigla. Naučili su me da svemu pristupam temeljno, odgovorno i veoma posvećeno, na čemu sam im veoma zahvalna. Upravo iz tog razloga i zbog takvog pristupa mogu da budem uključena u ovoliko aktivnosti, a da i dalje budem uspješna u svemu. Trudim se da svoje vrijeme iskoristim kvalitetno, ali kada osjetim da sam umorna, dam sebi vremena za odmor”, objašnjava ona.

Pored toga, Milica dodaje da je to što dolazi iz malog mjesta, koje ne nudi mnogo aktivnosti, tjeralo da uvijek putuje kako bi mogla da prisustvuje raznim časovima i treninzima, ali da je upravo to naučilo organizaciji i pametnom trošenju vremena.

Sljedeći korak je arhitektura, i između 600 kanditata prijavljenih na konkurs za arihtektonski fakultet u Beogradu, bila je 33. na rang listi. Pored toga, Milica čeka rezultate prijemnog ispita u Milanu, nakon čega će donijeti konačnu odluku.

“Volim svoj život ovdje, volim Petrovac i Budvu, i to će mi najviše nedostajati kada odem”, zaključila je Milica.


Video: RTB