20-07-2024

INTERREG konsultacije o teritorijalnoj saradnji nakon 2027: Recite svoje mišljenje i postavite svoj grad u centar zbivanja!

URBACT, program kojim se podstiče međuregionalna saradnja i doprinosi održivom urbanom razvoju, boljem upravljanju i povezivanju gradova na evropskom nivou, a čijoj mreži se prošle godine priključila i Budva, se pridružuje INTERREG konsultacijama o budućoj kohezionoj politici (post-2027).


Foto: ME4EU

Kako ističu na svojoj zvaničnoj stranici, ovim istraživanjem Evropske unije o saradnji gradova u cilju održivog urbanog razvoja, URBACT započinje debatu kako bi se čuo glas evropskih gradova. Anketa je prilika da učestvujete u kreiranju politika i obavijestite programska tijela o potrebama gradova, kao i o prednostima i izazovima evropske saradnje.

Bilo da ste predstavnik evropskih gradova, urbani aktivista ili aktivni građanin, podijelite svoj doprinos u oblikovanju budućnosti URBACT-a i evropske teritorijalne saradnje za godine nakon 2027. Proces konsultacija traje do 31. jula 2024. kako bi se prikupile informacije zato učestvujte u anketi i neka se čuje vaš glas i glas vašeg grada!

Ispunite anketu putem linka

Podsjetimo, opštine Crne Gore učestvuju u četiri od ukupno 30 Mreža za akciono planiranje, odobrenih u okviru I Poziva za dostavljanje projektnih predloga:

Budva - Cities After Dark,

Berane - Econnecting,

Bijelo Polje - Breaking Isolation i In4Green.