21-11-2017

Izložba Kulturni pejzaž budvanskog priobalja u okviru Svečane sjednice SO Budva

Dokumentarna izložba „Kulturni pejzaž budvanskog priobalja“, biće upriličena u hotelu „Budva“ povodom Svečane sjednice Skupštine opštine Budva, u srijedu, 22. novembra, u 11 časova, u organizaciji budvanske JU “Muzeji i galerije”. Izložba je dio kulturnog programa kojim se obilježava Dan opštine Budva.

Izložba Kulturni pejzaž budvanskog priobalja u okviru Svečane sjednice SO Budva | Radio Televizija Budva

Izložbu čini devet većih izložbenih panoa sa reprodukcijama dokumentarnih savremenih i starih fotografija, kao i pisane, crtane i tehničke građe, a na svakom panou prikazan je po jedan od devet izabranih lokaliteta šireg budvanskog priobalja, kazao je jedano od autora izložbe Dušan Medin.

"Na panoima se često mogu uočiti Mogren, crkve u Starom gradu, Citadela, ostrvo Školj, podvodni sprud Tunja, Miločer, Sveti Stefan, ostaci utvrđenja Kastelo i Lazaret u Petrovcu, i ostrva Katič i Sveta neđelja ispred Petrovca", naveo je Medin, podsjećajući da je izložba bila dio istoimenog projekta koji su “Muzeji i galerije”, uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, organizovali u budvanskoj Modernoj galeriji u okviru “Dana evropske baštine” održanim krajem septembra ove godine prvi put u Budvi, a čija je centralna tema bila kulturna i prirodna baština.

"Svakako nam je čast da je ova izložba prepoznata i da smo pozvani da budemo dio programa povodom proslava Dana opštine Budva, a mogu reći i da su katalozi za ovu priliku štampani u novom, jednom obnovljenom izdajnju, s obzirom da je prethodni tiraž razdijeljen još u septembu, istakao je Medin, dodajući da su novi katalozi uz podršku Turističke organizacije opštine Budva omogućeni u tiražu od čak 500 brojeva.

D. Benić