05-08-2024

Kaluđerović: U hotelima HG Budvanska rivijera borave gosti iz cijelog svijeta

U Hotelskoj grupi “Budvanska rivijera” zadovoljni su kako protiče dosadašnja ljetna turistička sezona. Dobra popunjenost iz predsezone nastavljena je i tokom glavne turističke sezone, a najave su dobre i za period postsezone.

Kaluđerović: U hotelima HG Budvanska rivijera borave gosti iz cijelog svijeta | Radio Televizija Budva

Foto: HG Budvanska rivijera

“Počevši od aprila mjeseca i u maju i junu smo premašili planove koje smo pravili krajem prošle godine kada su u pitanju noćenja u našim hotelima. Kada je u pitanju struktura gostiju, možemo slobodno reći da u našim hotelima borave gosti iz cijelog svijeta. Ono što je evidentno jeste rast dolazaka turista sa tržišta Zapadne Evrope. Imali smo rekordne brojeve kada su u pitanju gosti iz Velike Britanije i Francuske, naših tradicionalnih tržišta za hotele HG Budvanska rivijera u Petrovcu,” navela je direktorica sektora marketinga i PR HG Budvanska rivijera, Jelena Kaluđerović.


Foto: mediabiro

Dobru posjećenost hoteli HG Budvanska rivijera bilježe kada su u pitanju i tržišta Njemačke, Belgije, Danske. Prisutni su gosti iz zemalja Baltika, ali i novih dalekih tržišta kao što su Kina, Izrael, Egipat, Kazahstan, Azerbejdžan.

“Ono što je karakteristično za period visoke turističke sezone, jeste boravak turista iz regiona kada se koriste godišnji odmori, raspusti u školama i na fakultetima,” dodala je Kaluđerović.

Svojom bogatom i kvalitetnom ponudom hoteli HG Budvanska rivijera nude mogućnosti za razvoj različitih vidova turizma, te privlače raznovrsnu strukturu gostiju.

“Naši hoteli su pretežno porodične destinacije, te zaista nude sve sadržaje za jedan porodični odmor. Ali ono što je takođe važno napomenuti jeste da se u našem turističkom naselju Slovenska plaža nalaze i brojni sportski tereni koji privlače ljubitelje rekreativno-zabavnog odmora,” navela je direktorica marketinga HG Budvanska rivijera.

Kvalitet sportskih kapaciteta Slovenske plaže nedavno je prepoznao i čuveni teniser Novak Đoković koji je upravo posljednje dane pred odlazak na Olimpijadu u Parizu proveo trenirajući na tim terenima, te je tako još jednom skrenuo pažnju na turističke i sportske potencijale kojima Budva može da se pohvali.