12-09-2024

Kordić i Ćetković uhapšeni, SDT ih tereti da su planirali ubistvo Marka Ljubiše Kana

Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas uhapsilo Davora Kordića i Aleksandra Sašu Ćetkovića iz Budve, kojima se na teret stavlja da su planirali ubistvo Marka Ljubiše, zvanog Kan 2021. godine. Organizator ove grupe je, kako se sumnja, Radoje Zvicer. Prijave su podnijete protiv R.Z., N.V, D.T., M.M., R.M. i I.B., koji su u bjekstvu ili u zatvoru u pritvoru, zbog drugih krivičnih djela i postupaka.

Kordić i Ćetković uhapšeni, SDT ih tereti da su planirali ubistvo Marka Ljubiše Kana | Radio Televizija Budva

Ilustracija (Foto: RTCG)

"Prethodno su tokom izviđaja prikupljeni dokazi da je osumnjičeni R.Z. i N.V., u 2020. godini, u Crnoj Gori i Srbiji,organizovali kriminalnu organizaciju čiji pripadnici su postali ostali osumnjičeni, ali i optuženi: L.I., S.S., G.M., M.K. i M.M., koja je djelovala tokom te i naredne godine, sa ciljem vršenja krivičnih djela ubistvo i nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći, dok su osumnjičeni organizatori, izvršavajući kriminalni plan, kod optuženih L.I. i S.S., stvorili odluku da liše života oštećenog M.Lj., sa nadimkom K., zbog čega su optuženi preduzimali odreðene radnje u tom cilju, ali su u izvršenju krivičnog djela spriječeni jer ih je policija liša slobode, u Budvi, u januaru 2021. godine", saopštio je specijalni tužilac i portparol Vukas Radonjić, a prenosi RTCG.

Saznajemo da je na meti bio Marko Ljubiša, zvani Kan.

Kako je pojasnio, Specijalno državno tužilaštvo je, pred Višim sudom u Podgorici, u julu 2021. godine, podiglo optužnicu protiv: L.I., S.S., G.M., M.K. i M.M., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksozivnih materija, koja je potvrđena i stupila je na pravnu snagu.

Osumnjičeni lišeni slobode će biti sprovedeni specijalnoj tužiteljki radi saslušanja,u zakonskom roku.