27-06-2024

Kralj: Trenutno u Budvi boravi oko 29 hiljada turista

Budva poslednjih par godina postaje destinacija u kojoj tokom čitave godine ima turista, kazao je između ostalog za Radio Budva zamjenik direktora TO Budva, Nikola Kralj.

Kralj: Trenutno u Budvi boravi oko 29 hiljada turista | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

"Budva je grad koji se značajno promijenio u posljednjih par godina što se tiče perioda van glavne turističke sezone. Imamo jako veliki broj posjetilaca u mjesecima koji su ranijih mjeseci, da kažem, bili prazni. Očekujemo da taj trend nastavi i u narednom periodu, da svake godine sezona traje duže i da imamo što veći broj turista tokom ostalih mjeseci, a ne samo tokom ljeta, to je i cilj svih nas koji radimo u turizmu jer upravo na taj način ćemo podići standard i građana i privrednika, a generalno i svih ljudi u Crnoj Gori", kazao je Kralj.

Kralj: Trenutno u Budvi boravi oko 29 hiljada turista

"Upravo smo dobili podatke, a to je na nivou prethodne godine, radi se o 29.204 prijavljenih gostiju u Budvi. Od toga je nešto više od 14 hiljada gostiju u hotelima i 14 hiljada u privatnom smještaju. Koristim i ovu priliku da apelujem na sve privatne izdavaoce smještaja i na sve ljude koji se bave izdavanjem svojih kapaciteta, da prijavljuju goste jer na taj način će plaćati boravišnu taksku koja puni budžet lokalne turističke organizacije i na taj način ćemo moći da unaprijedimo turističku ponudu i kvalitet jer mi od tih sredstava ćemo moći da ulažemo u infrastrukturu. Iz tog razloga smo odlučili da i ove godine imamo veliki broj info biroa na cijeloj teritoriji opštine Budva, a čak 19 info punktova će raditi u ljetnjim mjesecima gdje će stanodavci lako moći da prijave gosta, naravno uz saradnju sa Sekretarijatom za privredu olkašali smo i proceduru legalizacije privatnog smještaja", istakao je Kralj.