18-11-2022

(VIDEO) Kralj u Novom Sadu: Svi se zajedno nadamo da će Budva 2028. godine biti Evropska prijestonica kulture

Crna Gora je ove godine zemlja partner 53. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, koji se održava u periodu od 17-19. novembra u okviru kojeg Nacionalna turistička organizacija zajedno sa ostalim subjektima iz djelokruga turizma predstavlja cjelokupnu turističku ponudu Crne Gore.


Foto: Mediabiro

Predstavnik LTO Budva, Nikola Kralj izrazio je zadovoljstvo što će TO Budva predstaviti turističku ponudu na ovom sajmu zbog posebne veze opština Budva i Novi Sad, te činjenice da iz Novog Sada dolazi veliki broj turista tokom 12 mjeseci u godini.



“Ono što veže Opštinu Budva i Grad Novi Sad je kandidatura našeg grada za Evropsku prijestonicu kulture, jer upravo je Novi Sad tokom ove godine nosilac te značajne titule. Dakle, pomogli su nam nesebično lokalna samouprava Grada Novog Sada da prikupimo sve ono što nam je potrebno kako bi podnijeli kandidaturu i kako bi bili ozbiljan kanidat u toj borbi za prestižnu titulu koju ćemo ponijeti. Svi se zajedno nadamo da će Budva 2028. godine biti Evropska prijestonica kulture”, poručio je predstavnik TO Budva.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma i LTO Budve su izlagači na sajmu, dok su LTO Kotora, Herceg Novog, Bara, Ulcinja, Kolašina, Mojkovca, Žabljaka, Skijališta Crne Gore, strateški partneri NTO – nacionalna avio kompanija Air Montenegro, agencija Gold Travel i Budvanska rivijera suizlagači na sajmu, kao i drugi privrednici.