17-12-2020

Krapović i Jelušić kandidati za Odbore za turizam, ekologiju i poljoprivredu i rodnu ravnopravnost

Administrativni odbor trebalo bi danas da se izjasni o predlozima političkih partija za predsjednike skupštinskih tijela. Poslanik Demokrata Dragan Krapović, kandidat je za predsjednika Odbora za turizam, ekologiju i poljoprivredu, dok je za rodnu ravnopravnost predložena poslanica Građanskog pokreta URA, Božena Jelušić.


Foto: skupstina.me

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević predložen je za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, a predstavnik Demokratske partije socijalista (DPS) Branimir Gvozdenović za predsjednika Odbora za evropske integracije.

Za predsjednicu Odbora za antikorupciju predložena je poslanica DPS-a Daliborka Pejović.

Poslanici DF-a, Marko Kovačević, Simonida Kordić i Jovan Vučurović predloženi su za predsjednike Zakonodavnog, Ustavnog i Odbora za ljudska prava i slobode.

Poslanici Demokrata Momo Koprivica i Dragan Krapović predloženi su za predsjednike Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i turizam, poljoprivredu i ekologiju.

Za predsjednika Odbora za ekonomiju, finasije i budžet predložen predstavnik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, a za rodnu ravnopravnost poslanica Građanskog pokreta URA, Božena Jelušić.

Poslanik Demosa Miodrag Lekić predložen je za predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, a predstavnik Socijaldemokrata Demir Šehović za predsjednika Odbora za za prosvjetu nauku i kulturu.

Poslanik koalicije Crno na bijelo, Srđan Pavićević predložen je za predsjednika Odbora za zdravstvo.