25-09-2024

Lansirana besplatna aplikacija „MyTurn”: Kako na zabavan način uključiti djecu u kućne aktivnosti

Mladi startap MyTurn je lansirao inovativnu aplikaciju koja je osmišljena da pomogne roditeljima da na zabavan i edukativan način uključe djecu u kućne aktivnosti. Aplikacija MyTurn je u potpunosti besplatna i dostupna za preuzimanje na Google Play i App Store.


Foto: MyTurn

Iz MyTurna pozivaju porodice da isprobaju novu aplikaciju i otkriju novi način za podsticanje harmonije u domaćinstvu.

“Aplikacija, razvijena uz podršku Fonda za inovacije Crne Gore, koristi elemente gejmifikacije kako bi svakodnevne kućne zadatke pretvorila u misije koje su zanimljive djeci uzrasta od 5 do 13 godina. Umjesto klasičnih opomena i podsjećanja, roditelji sada imaju alat koji motiviše djecu da aktivno učestvuju u porodičnim aktivnostima, smanjujući vrijeme provedeno na telefonu i povećavajući produktivnost kod kuće”, navode iz MyTurn-a.

Aplikacija, kako su pojasnili, funkcioniše na jednostavan način koji olakšava komunikaciju i organizaciju između roditelja i djece. Roditelji mogu poslati zadatak djetetu sa svim potrebnim detaljima, a uz pomoć preporuka stručnjaka aplikacija predlaže optimalne aktivnosti u skladu sa uzrastom djeteta. Zatim, roditelji dodaju nagrade koje će podstaći djecu da se zabave dok obavljaju zadatke – od bronzanih do zlatnih nagrada, koje dijete osvaja sakupljanjem poena. Nakon što dijete završi zadatak, šalje roditelju fotografiju na provjeru, a roditelj odlučuje da li je zadatak uspješno završen i dodjeljuje poene. S druge strane, djeca vide zadatke kao zabavne misije, šalju potvrdu kada su obavili zadatak, i koriste osvojene poene za otključavanje nagrada.

“Sa MyTurn aplikacijom, kućni zadaci više nisu dosadne obaveze za djecu. Umjesto toga, svaka aktivnost postaje prilika za igru i zabavu, a roditelji dobijaju podršku koja im omogućava da sa lakoćom organizuju i motivišu djecu. Pružamo personalizovane preporuke za zadatke i nagrade prilagođene uzrastu, čime djeca ne samo da preuzimaju odgovornost za kućne poslove, već i smanjuju vrijeme koje provode na telefonu.” poručuju Ivana Gazivoda i Milica Matović, kreatorke aplikacije MyTurn.

Iza MyTurn aplikacije stoji tim mladi tim od četiri žene iz Crne Gore koji se okupio sa željom da kreira jednostavan i efikasan alat za organizaciju i upravljanje porodičnim obavezama, koji će kroz igru djecu učiti odgovornosti, a roditeljima olakšati svakodnevne zadatke.

Aplikacija je razvijena u saradnji sa stručnjacima, uključujući više od deset psihologa, dok je preko 150 djece bilo uključeno u kreiranje aplikacije, a više od 60 roditelja dalo pozitivne povratne informacije.

Iz startapa pozivaju sve zainteresovane roditelje da preuzmu aplikaciju MyTurn i testiraju kako se može unaprijediti porodična svakodnevnica. Aplikacija je dostupna za preuzimanje na svim mobilnim platformama – Google Play – https://play.google.com/store/apps/details?id=me.myturn.app i App Store – https://apps.apple.com/us/app/myturn-chore-app/id6505114244 prodavnicama, dok samu povratnu informaciju kreatorima možete dati na mejl contact@myturn.me.

Za više informacija o MyTurn startapu posjetite zvanični sajt na adresi www.myturn.me, Facebook stranicu https://www.facebook.com/myturn.me/, Instagram nalog https://www.instagram.com/myturn.me/ ili kontaktirajte organizatore na mejl contact@myturn.me.

(Roditelji.me)