04-07-2024

Mijušković: Od 15. jula na talasima Radio Budve dinamičan ljetnji program sa bogatim sadržajem

Radio Budva će od 15. jula emitovati program prema novoj programskoj šemi koja će donijeti kraće i dinamičnije forme, raznovrsne sadržaje i prepoznatljivu kvalitetnu muziku, koja krasi ovaj medij već 36 godina, izjavila je za portal glavna i odgovorna urednica programa Radio Budve Milijana Mijušković.


Foto: Portal RTV Budva

Narednih mjesec i po dana, kompletan program će biti prilagođen ljetu i sezoni, ali to, prema riječima Mijušković, neće uticati na kvalitet sadržaja.

"Program će, kao i do sada, počinjati u 8 sati Jutarnjim programom koji uključuje sve servisne informacije. Od 10 sati slijedi emisija "Našim gradom" u kojoj će termini u 10, 10.30 i 11 sati biti rezervisani za gostovanja na aktuelne gradske teme. Gradskim temama će se baviti i kolažna emisija "Popodnevni đir" koja počinje u 14.05", kazala je ona.

U terminu od 12 sati, ponedjeljkom, srijedom i petkom, govoriće se o kulturi i dešavanjima u okviru festivala Grad teatar, kao i o programima drugih kulturnih institucija iz Budve i Petrovca.

Mijušković je naglasila da će utorak i četvrtak u istom terminu biti rezervisani za rubriku "Ljeto oko nas", koja će se baviti zanimljivim kulturnim manifestacijama iz susjednih gradova, ali i cijele Crne Gore.

Novitet u ovogodišnjem radijskom programu, kako ističe, je emisija "Supermarket", koja će se tokom ljeta emitovati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 15 do 17 sati, sa različitih crnogorskih plaža, a po mogućnosti i nekih inostranih.

Ova dinamična emisija, utorkom i četvrtkom, biće realizovana iz studija Radio Budve.

"Kroz "Supermarket" ćemo pokušati da do svakog slušaoca prenesemo djelić atmosfere i dobrog raspoloženja uz brojne zanimljive goste", rekla je Mijušković.

I Ljubitelji sporta će imati svojih petnaestak minuta tokom ljeta, posebno tokom trajanja Olimpijskih igara u Parizu, u terminu od 13.30 sati. Dnevno informativna emisija "Budvanska hronika", koja se već 35 godina emituje u terminu od 17.30, zadržaće svoj termin i tokom ljeta.

Milijana Mijušković je istakla da će kompletan radio program realizovati ekipa od pet novinarki, dvije voditeljke, dva voditelja "Supermarketa", sportskog novinara i tri tonska realizatora, koji će se potruditi da uz program Radio Budve budete istinito i blagovremeno informisani, te da se istovremeno dobro zabavite uz najbolju muziku.

Uz Radio Budvu će ovo ljeto biti veselo, zanimljivo i uvijek sunčano na frekvencijama 98,7 i 106 MHz!


D.B.