30-07-2024

MZ Donji Pobori: Vodosnabdijevanje na zadovoljavajućem nivou

S obzirom na visoke temperature u ovom periodu godine, akcije na području MZ Donji Pobori su smanjene, a kako ističe predstavnik ove mjesne zajednice Božo Zec, u prethodnom periodu Zelenilo Budva je izvršilo košenje puta od Lapčića do Gornjih Pobora i Manastira Stanjevići.


Foto: Arhiva

“Ostalo da je da se okosi put od sela Podostrog do sela Krapine, i to su neke aktivnosti u ovom vremenskom periodu. S tim što nas nakon završetka sezone, negdje u oktobru, očekuju određene akcije oko košenja puta, pravljenja šahti na rezervoaru i satova za sve korisnike kako bismo imali uvid u potrošnju vode”, ističe Zec za Radio Budva.

Kako navodi, preostaje košenje još jednog dijela oko crkve Svete Neđelje, kao i izrada plana i skice kako bi se na tom dijelu moglo proširiti seosko groblje.

“S obzirom na to da je bilo dosta kiše tokom godine, za sada je vodosnabdijevanje na zadovoljavajućem nivou. Već u avgustu nas očekuju suše i vjerovatno će to izvorište oslabiti, te smo sa tim u vezi planirali da u avgustu, na potezu Stanjevića, gdje je prije zemljotresa bilo dosta izvorišta, a koja su nakon istog nestala, pronađemo određenu količinu vode kako bismo na taj način obezbijedili dovoljnu količinu tokom ljetnjeg period. Ubijeđeni smo da ćemo u tome uspjeti”, zaključio je Zec.