26-03-2021

(VIDEO) Mještani Donjih Pobora pokrenuli akciju saniranja prilaznog puta

Asfaltiranje puta u Poborima je završeno u septembru prošle godine, a sada su mještani ovog sela pokrenuli samostalnu akciju, kako bi sanirali kritična mjesta duž ove trase i smanjiili rizik od nesreća, posebno za turiste koji ne poznaju ovaj dio seoskog područja.

(VIDEO) Mještani Donjih Pobora pokrenuli akciju saniranja prilaznog puta | Radio Televizija Budva

Nepregledne krivine, uski mostovi, i kanali tik uz asfalt su trenutno najveći problemi na novom putu od Lapčića do Donjih Pobora.

Predsjednik MZ Donji Pobori, Božo Zec, od kako se nalazi na ovoj poziciji trudi se da poboljša uslove za svakodnevan boravak mještana u ovom budvanskom selu, a kako navodi ovo je samo jedna u nizu akcija sređivanja prilaznog puta.



U komunikaciji sa lokalnim Sekretarijatom za komunalno stambene poslove dogovorena je i zamjena stubova za rasvjetu koja će se spojiti sa rasvjetom u susjednim Duletićima.

Kako je saopšteno, radovi će biti gotovi u naredna dva dana, a u planu je i uređenje centralnog dijela ovog seoskog područja. Pored izvora će biti postavljene klupe i drugi neophodan mobilijar, kako bi ovo mjesto u još boljem svjetlu predstavljalo seoski turizam na području Budve.


D.B.