10-07-2024

Na Javnom konkursu odabrani znak i logotip Kuće maslina

Prva nagrada na Javnom konkursu za idejno rješenje znaka i logotipa „Kuća maslina“ DOO Bar dodjeljuje se radu pod šifrom 1096, autora Elvira Petovića iz Bara.

Na Javnom konkursu odabrani znak i logotip Kuće maslina | Radio Televizija Budva

Pobjedničko idejno rješenje znaka i logotipa društva „Kuća maslina“ DOO Bar sastoji se od motiva sa veza crnogorske nošnje, grafičkog reprezenta objekta Kuće maslina, listova masline, kao i kapi maslinovog ulja, što reflektuje kulturološki identitet, arhitektonsku specifičnost, kao i bogatstvo prirodnih i poljoprivrednih resursa Bara i Crne Gore.

„Odabrano idejno rješenja znaka i logotipa društva simboliše harmoniju tradicije i savremenosti, omaž kulturnom nasljeđu, ali i zamajac napretku u oblasti održivog razvoja i očuvanja životne sredine“, mišljenja je žiri.

Sjednica Komisije za odabir idejnog rješenja znaka i logotipa „Kuća maslina“ DOO Bar održana je 4. jula 2024. godine, sa početkom u 12 časova, u sastavu: dr Marija Markoč, v.d. izvršnog direktora, predsjednica Komisije; mr Ljubo Đukanović, predsjednik Odbora direktora, član Komisije; Amir Mačkić, član Odbora direktora, član Komisije; Mustafa Cantić, član Odbora direktora, član Komisije; Marina Troeta, sekretar Sekretarijata za privredu u Opštini Bar, članica Komisije; Danka Mirović, stručna saradnica za oblast poljoprivrede i tehnologije, sekretar Komisije.

„Konstatovano je da se na ponovljenom konkursu prijavilo trideset (30) kandidata za idejno rješenje znaka i logotipa predmetnog društva i da su sva zaprimljena u adekvatno zapečaćenim konkursnim formatima, te da koverte nijesu otvarane do sjednice Komisije. Nakon toga, pristupljeno je otvaranju pristiglih idejnih rješenja znaka i logotipa „Kuća maslina“ DOO Bar u cilju provjere administrativno tehničke ispravnosti. Komisija je jednoglasno konstatovala da su dvadesetosam (28) kandidata uspješno prošli administrativnu-tehničku provjeru dokumentacije, dok su dva pristigla rješenja odbijena jer nijesu ispunjavala uslove konkursa“, stoji u obrazloženju.

(Primorski portal)