08-07-2024

Najviše putnika na graničnim prelazima sa Albanijom i Hrvatskom

Prema podacima sa kojima raspolaže Granična poicija Crne Gore primjećeno je povećanje prelaska državne granice za oko 11 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Najveća frekventnost bilježi se na granici sa republikom Albanijom kao i na granici sa republikom Hrvatskom.

Najviše putnika na graničnim prelazima sa Albanijom i Hrvatskom | Radio Televizija Budva

Darko Vasilijević, pomoćnik načelnika Regionalnog centra Granične policije "Jug" ističe da se od početka jula na svih 11 graničnih prelaza bilježi povećanje broja putnika u odnosu na prethodnu godinu.

"Državnu granicu na kopnu, moru i aerodromu Tivat tokom juna prešlo je ukupno 1.322.417 putnika, što je za oko 11 procenata više nego u istom periodu prošle godine. Isto je i sa prevoznim sredstvima tokom juna evidentno je uvećanje od 8,82 odsto motornih vozila koja su prešla državnu granicu; 13,15 odsto plovila; 12,74 odsto veći broj operacija sa vazduhoplovilima na aerodromu Tivat", kazao je Vasilijević gostujući u jutarnjem programu TV Budva.


Vasilijević Foto: printscreen/yt

Najveća frekventnost bilježći se na graničnim prelazima sa republikom Albanijom i republikom Hrvatskom.

"Riječ je o direktnim putovanjima preko ova dva granična prelaza u Crnu Goru ali i što se nalaze na dijelu Jadrnske magistarle tako da veliki broj putnika iz zapadne i drugih djelova Evrope tranzitira preko ova dva granična prelaza", istakao je.

Granični prelaz Luka Budva tokom juna je prešlo 695 lica, a kako je počela sa radom i nova brodska linija na relaciji Budva Dubrovnik granična policija je angažovala dodatne službenike u ovom dijelu.

"U ovom slučaju je najopterećenija stanica Granične policije Bar u čijem sastavu se nalazi i granični prelaz Luka Budva. Ne odstupamo od rada 24/7, s tim što je kod vršenja graničnih provjera na dolasku i odlasku putničkog broda Antonija, koji saobraća na ovoj liniji, povećan broj vanredno angažovanih službenika iz stanice Granične policije Bar", rekao je.

Ovom prilikom Vasilijević je sve putnike zamolio za strpljenje i razumijevanje, te istakao da se prije polaska na put mogu informisati preko koordinacionog centra Granične policije na brojeve telefona +38220262866 i +38267189493, kao i na mejl: koordinacioni.centar@policija.me, te provjere da li ima nekih neuobičajenih aktivnosti ili povećanih gužvi.