01-10-2021

Nastavljen kontinuitet dobrih rezultata i osvajanja medalja

Džiu džicu reprezentacija i na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u Njemačkoj nastavili su kontinuitet dobrih rezultata i osvajanja medalja na velikim takmičenjima, saopšteno je iz Džiu džicu saveza.

Nastavljen kontinuitet dobrih rezultata i osvajanja medalja | Radio Televizija Budva

Crnogorski takmičari nastup u Maintalu završila je sa pet medalja - jednom zlatnom i po dvije srebrne i bronzane.

Šampioni Evrope u duo miks šou sistemu postali su Andrej Кaljević i Ljubica Nikčević, srebrni su bili u borbama Кrsto Radulović do 94 i Anđela Vukčević preko 70 kg, dok su bronzana odličja osvojili Aleksa Radulović (do 69) i Mladen Bojanović (do 85).

Trener Saša Boltić, koji je predvodio reprezentaciju Crne Gore u Njemačkoj, kazao je da su crnogorski takmičari pokazali da imaju potencijal.

"Ostaje žal za još kojom medaljom i činjenicom da je Кrsto Radulović zaslužio najsjajnije odličje. Njegov finalni duel je proglašen za najbolji meč u juniorskoj konkurenciji. Oštećen je u produžecima, jednostavno domaći takmičar je morao da pobijedi. Međutim, Svjetsko prvnestvo u Abu Dabiju je nova prilika da naši takmičari osvoje sjajnije medalje – rekao je Boltić.

Nova šampionka Evrope, Ljubica Nikčević zahvalila se selektoru Stefanu Vukotiću na posvećenom radu.

"Svaki dan smo uporno trenerili i ishod je izvrstan. Osvojili smo zlato u nečem novom što smo počeli da radimo. Drago mi je što se naš trud ali i utrošeno vrijeme trenera Stefana Vukotića iz džiju-džicu kluba Budva isplatilo i što smo opravdali njegova očekivanja – rekla je Nikčević.

Кvartet Feniksa Кrsto Radulović, Andrej Radulović, Mladen Bojanović i Anđela Vukčević su poručili da je za njihov uspjeh najzaslužniji trener u klubu, Dejan Vukčević.

"Poslije dva peta mjesta na šampionatima Evrope, napokon je došla medalja. Da je bilo pravde bila bi još jedna zlatna za Crnu Goru, ali sam zakinut u finalu protiv višestrukog nosioca evropskih i svjetskih odličja iz Njemačke. Ne možemo da vratimo vrijeme, ne smijemo da očajavamo, već se moramo koncentrisati na Svjetsko prvenstvo", rekao je Radulović.